TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les obres d'ampliació han tingut un cost de 60.000 euros.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
06/08/2019

S’ha inaugurat l’ampliació de la gossera comarcal, que tot i així ja torna a estar plena

Arxius d'audio:

 
  •  06/08/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

S’ha separat l’equipament de la deixalleria, s’han emporlanat els accessos, i s’hi han construït 10 gàbies noves. Amb tot, l’espai torna a ser al màxim de la seva capacitat i encara no ofereix l’acollida de gats.

 

La gossera comarcal ha inaugurat oficialment les millores generals a l’equipament, una de les iniciatives de l’anterior mandat al Consell Comarcal. Aquest dilluns al migdia, en una roda de premsa als mitjans, s’han fet públiques les noves instal·lacions, que n’amplien la capacitat i en faciliten el sanejament. 

 

La mesura més urgent ha sigut l’ampliació de la capacitat de l’equipament: s’hi han instal·lat 10 gàbies noves, i ara la gossera en disposa de 40. A banda d’això, la gossera s’ha delimitat amb una tanca perimetral, fet que permetrà separar-la definitivament de la deixalleria. A més, s’han aprofitat les obres per millorar el sanejament de les instal·lacions amb un paviment de pòrtland.

 

El nou president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha volgut aprofitar la presentació de l’espai per animar la població a acollir un gos abans de comprar-ne un. Castañer ha recordat que, a més d’aconseguir un animal amb tots els requisits veterinaris, s’alliberarà espai de la gossera, que podria necessitar un altre gos. 

 

No hi cap pas cap ca més 

 

Malgrat l’ampliació de les instal·lacions, encara són petites pel nombre d’animals que hi ha. El responsable de la Protectora d’Animals del Pla de l’Estany, Martín Fernandez, ha explicat que ja són al màxim de la capacitat, amb 47 gossos. De fet, amb el número d’animals que hi ha, es van haver d’ocupar les gàbies fins i tot abans que acabessin les obres.

 

La gossera encara no admet gats

 

Amb unes instal·lacions que ja són pel damunt de la seva capacitat inicial, no hi ha prou espai per ampliar el servei d’acollida a altres animals, com gats. Martín Fernandez ha explicat que tot i que estan satisfets de l’ampliació, estan tenint converses amb el Consell Comarcal per fer futures millores a l’espai.

 

La Gossera Comarcal és un servei d’acollida públic gestionat per l’empresa Associació Protectora d’Animals del Pla de l’Estany (APAPE), que compta amb 3 treballadors i una trentena de voluntaris. Els costos de l’ampliació, xifrada en uns 60.000 euros, han sigut assumits completament pel Consell Comarcal.

TAGS: gossera, protectora, ampliació, gossos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Últim dilluns de mes

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.