TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 30 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
En breu es planificaran els treballs amb maquinària, que podrien començar a la tardor.

Publicitat

Cultura » Patrimoni    + d'aquest tema
19/07/2019

Esponellà rep 40.860 euros per desenvolupar una nova fase d’obres de consolidació del Castell

Arxius d'audio:

 
  •  19/07/2019

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

Aquestes dies s’hi està desenvolupant un camp de treball arqueològic amb 24 joves de tot Catalunya.

 

El castell d'Esponellà és un castell medieval situat al poble d'Esponellà, declarat Bé cultural d'interès nacional. La història del recinte es remunta al segle XI, però durant els següents segles va tenir diferents transformacions, diferents utilitats i amos. Des del 2013 s’han dut a terme noves intervencions d'excavació i de consolidació de les restes del castell, acompanyades, els últims estius d’un camp de treball per a joves menors d’edat d’arreu de Catalunya.

 

Fase 2018-2019, consolidació d’algunes parts del castell

 

Aquest any, el Camp de treball al Castell d’Esponellà va començar el 6 de juliol i s’allargarà fins al 20 de juliol. Un total de 24 joves d’arreu de Catalunya treballen durant dues setmanes a les excavacions, fent tasques de neteja i excavació guiats per dos arqueòlegs. És un camp organitzat per la Generalitat i gestionat per la Coordinadora del lleure, que ofereix als joves, d’entre 14 i 17 anys, activitats d’educació en el lleure i altres activitats culturals.

 

Dos objectius: determinar els usos de les sales i consolidar l’edifici

 

Segons ha explicat l’alcalde del municipi, David Juan, les tasques que s’hi duen a terme estan encaminades a dos objectius: determinar els usos de les sales de l’edifici, i, alhora, consolidar l’edifici actual, perquè preduri.

 

Juan ha valorat que l’estada d’aquest grup de joves dona vida al municipi. A més, és tradicional que els participants del camp ofereixin a tots els veïns, que estan contents que els joves treballin per recuperar el castell.

 

Nova fase, a la tardor

 

El camp de treball s’allargarà fins al 20 de juliol. Després serà el moment de plantejar les tasques més professionals, també de consolidació: els paletes, arqueòlegs i l’arquitecte planificaran els treballs amb maquinària, que podrien començar a la tardor.

 

Per poder desenvolupar les tasques professionals de consolidació del Castell, l’Ajuntament d’Esponellà ha rebut un total de 40.862 euros entre la Diputació de Girona (23.700 euros) i la Generalitat de Catalunya (15.079 euros).

TAGS: castell

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dimecres de 21h a 22h