TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El video mostra les diferents activitats en què els alumnes han participat.

Publicitat

Participació Ciutadana    + d'aquest tema
28/06/2019

Alumnes de 3r d’ESO expliquen la seva experiència de servei comunitari en un documental

Arxius d'audio:

 
  •  28/06/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’Oficina Jove del Pla de l’Estany ha coordinat el treball, en què s’han dut a terme projectes com el sofà de lectura, la donació de sang o la primera cursa de la dona a la comarca.

 

El curs 2018-2019, més de 330 estudiants de 3r d’ESO dels instituts de la comarca del Pla de l’Estany han participat en el projecte de servei comunitari per 3r any consecutiu.

 

El servei comunitari dona a l’alumne una visió del què és ser un voluntari de diferents projectes. Les activitats tenen com a objectiu fer partíceps els escolars en accions socials i combinar processos d’aprenentatge. 

 

Un cop s’ha acabat el curs, l’Oficina Jove del Pla de l’Estany, l’Àrea de Benestar Social i el Departament d’Educació, s’han coordinat amb la productora L’UPUNVUIT audiovisuals per grabar un video en forma de recull dels diferents projectes.

 

Documental Servei Comunitari

 

El vídeo mostra les diferents activitats en què els alumnes han participat al llarg del servei comunitari. Entre els vídeos hi ha petites intervencions dels propis alumnes donant la seva opinió sobre què és el servei i què ha significat per ells.

 

El vídeo s’ha valorat molt positivament per tots els centres educatius. Per l’any vinent, es preveu incloure més projectes per dotar el servei comunitari de més activitats i experiències pels alumnes.

 

Els instituts i les seves col·laboracions

 

Aquest curs a la comarca s’han dut a terme més d’una vintena de projectes en el marc del servei comunitari. L’Institut Josep Brugulat ha participat, entre d'altres, al ‘Sofà de Lectura’ organitzat pel Departament d’Educació, ‘La Marató’ i ‘La cavalcada de Reis de Banyoles’. 

 

Els alumnes de secundària de Casa Nostra han col·laborat amb Càritas Pla de l’Estany amb el projecte ‘Joguines per tothom’.

 

L’Ins Pere Alsius ha organitzat diverses activitats pels seus estudiants com la ‘Marxa dels 40’ o el ‘Punt de Salut Jove’. Finalment, l’Institut Pla de l’Estany ha col·laborat amb el ‘Recapte del Banc d’aliments’, ‘Campanya donació de sang’ i la ‘1a Cursa de la Dona del Pla de l’Estany’.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h