TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els Consells Socials Municipals es van crear l’any 2006.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
12/06/2019

El Pla de l'Estany reuneix els Consells Socials Municipals per debatre polítiques de territori

Arxius d'audio:

 
  •  12/06/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Aquest mes de maig s’han celebrat trobades a deu municipis de la comarca, que és l’única que disposa d’aquest òrgan participatiu a la majoria de municipis.

 

Durant aquest mes de maig s’han celebrat les reunions anuals dels Consells Socials Municipals del Pla de l’Estany. Concretament, s’han reunit els consells dels 11 municipis excepte Banyoles, que és l’únic que encara no ha iniciat el procés de creació d’aquest òrgan participatiu i consultiu.

 

Els Consells Socials Municipals es van crear l’any 2006 a iniciativa del llavors Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany. L’objectiu era comptar amb tots els agents del territori en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials de cada municipi.

 

Des de llavors s’han reunit de forma periòdica als diferents municipis, dinamitzats per l’Oficina tècnica del Pla Local d’Inclusió Social de Banyoles. Un dels responsables tècnics, Carles Sucarrats, ha detallat que l’objectiu és fomentar la participació ciutadana, donar a conèixer els recursos i programes existents i promoure noves iniciatives per millorar la qualitat de vida als diferents municipis de la comarca.

 

Els Consells Socials tenen una composició mixta i representativa dels diferents agents del territori. Estan formats per representants polítics, mestres i professorat de centres educatius, representants de les AMPAS, personal sanitari, Mossos d’Esquadra i tècnics de l’àrea de Benestar Social, entre d’altres. Parteixen del principi que les decisions relatives als serveis socials s’han de prendre amb la participació ciutadana sempre que sigui possible. La valoració que l’àrea de Benestar Social fa del seu funcionament és molt positiva.

 

L’experiència feta al Pla de l’Estany és pionera a nivell de Catalunya, ja que és l’única comarca catalana amb consells socials municipals en la majoria de municipis.

TAGS: consells, socials

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)