TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 25 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Publicitat

Educació    + d'aquest tema Política » Municipal    + d'aquest tema
23/05/2019

Eleccions Municipals 2019 - Banyoles. Reportatges temàtics: Educació

Arxius d'audio:

 
  •  23/05/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Junts per Catalunya - Banyoles

 

Des de JxCat volen treballar per ser una ciutat igualitària i inclusiva. En aquest sentit, volen facilitar l’entrada a l’escola bressol municipal a tothom i vetllar pel desenvolupament i la formació dels infants amb dificultats. També treballaran per tenir més cicles formatius a la ciutat, impulsar projectes d’excel·lència com la robòtica, i fomentar les oportunitats amb la formació de la gent gran. A més, vetllaran per tenir ràtios molt més baixes i garantir una educació de qualitat. La número 3 de la candidatura, Ester Busquets, aposta per la participació amb infants i famílies com un dels eixos importants.

 

ERC - Junts per Banyoles

 

Des d’ERC - Junts per Banyoles volen crear el consell de la formació professional que aglutini els centres implicats del territori, establir cicles formatius relacionats amb la demanda i promoure l’FP Dual als instituts de la comarca. També proposen ampliar l’oferta de places a les llars d’infants públiques, i buscar un espai adequat per l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Escola d’Adults. Impulsar Banyoles com a ciutat educadora i donar continuïtat al Pla d’Escolarització Extensiva són altres propostes d’ERC en educació, tal com explica la número 2 de la candidatura, Núria Martínez.

 

Sumem Banyoles

 

Des de Sumem veuen l’educació, juntament amb l’esport, com una via per fomentar igualtat d’oportunitats i la cohesió social. Proposen un consell escolar més participatiu i la creació d’organismes de participació real i amb capacitat decisòria per infants i joves. També subratllen la necessitat de recolzar les ampes amb la gestió dels menjadors i revisar el reglament d’utilització dels espais públics. Apostaran pel lleure com un eix de la vida social, donaran suport a les entitats i milloraran les relacions amb les que ja hi ha. També contemplen la creació d’una ludoteca municipal. Una de les membres de la candidatura, Mar Hereu, ha explicat que escoltar els joves és fonamental per donar-los un espai de participació.

 

Convivència i progrés

 

Convivència considera que l’etapa d’Educació Infantil de 0 a 3 anys és fonamental. Per això, reivindicaran a les administracions competents una nova llar d’infants pública. La formació també proposa fomentar l’educació cultural i artística a les escoles; vol reforçar l’Eduquem en família amb més activitats participatives i permanents; i proposa un pla de xoc per reduir el fracàs i l’abandó escolar. Ho explica una de les membres de la llista, Rosa Tolosà.

TAGS: eleccions, municipals, educació

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h