TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 19 de setembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu de la tarda

PLAY
Hora inicial
18:30

Hora final
19:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El debat va crear molta expectació tan a l'escola Camins com a Instagram Live.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema Política » Municipal    + d'aquest tema
20/05/2019

La baixada de la natalitat i la distribució d’alumnat a secundària centren el debat d’educació a Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  20/05/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El Pla d’Escolarització Extensiva i la definició d’equipaments al POUM van ser altres qüestions que van tractar els candidats a l’acte organitzat el divendres per l’AFA de l’Escola Camins de Banyoles.

 

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Camins de Banyoles va organitzar divendres el primer debat electoral sobre temes educatius de la ciutat. Va ser moderat per la periodista Sònia Tubert, i hi van participar els caps de llista i representants de les quatre candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Banyoles: el candidat de JxCAT-Banyoles, Miquel Noguer; el cap de llista d’ERC, Jaume Butinyà; la número 6 de Sumem Banyoles, Mani Cunill; i el número 2 de Convivència i Progrés, Alfons Martinell. 

 

El debat es va estructurar en tres grans blocs: Demografia, equitat i identitat; Infraestructures educatives; i Projectes i propostes educatives de ciutat. La baixada de natalitat i la consegüent redistribució de línies a les diferents escoles de primària, així com l’augment d’alumnat a secundària, van ser uns dels principals temes que es van tractar durant el debat. Una situació que els grups van coincidir a definir com a fluctuant però que cal afrontar fent una bona planificació.

 

Aposta pel Pla d'Escolarització Extensiva

 

L’exemple del Pla d’Escolarització Extensiva també va ser un dels punts del debat. Segons Miquel Noguer és una “línia vermella” que no s’ha de traspassar; mentre que Alfons Martinell considera que el programa “té fisures”. La candidata de Sumem, per la seva banda, considera que cal continuar apostant-hi i fins i tot anar més enllà, amb fórmules de compensació més enllà de l’horari lectiu; i el cap de llista d’ERC, Jaume Butinyà, aposta per utilitzar les arts escèniques com a eina d’integració.

 

El POUM també apareix

 

En l’apartat d’infraestructures, la planificació a través del POUM va centrar bona part del debat. Jaume Butinyà es va atrevir a plantejar la ubicació definitiva de l’escola Camins a la zona de la Nútrex; Mani Cunill va proposar utilitzar els centres de secundària més enllà de l’horari lectiu per fer front a la necessitat d’infraestructures; Alfons Martinell va insistir en la necessitat de més places d’escola bressol públiques i del quart institut; i Miquel Noguer recorda que l’extensió a l’Ins Pla de l’Estany ha solucionat l’augment d’alumnat a secundària pels propers anys.

 

El programa Educació 360, els socioeducatius, l’educació no formal o la millora dels carrils bici escolars han estat altres punts del debat educatiu.

 

Molta expectació i seguiment

 

L’acte, organitzat per l’AFA de l’Escola Camins de Banyoles, va tenir un seguiment de més d’un centenar de persones: una seixantena el va seguir des de l’escola i una seixantena més el va poder seguir en directe per Internet a través de l’Instagram de l’AFA.

TAGS: debat, educació, eleccions, municipals

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)