TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 06 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Convivència segueix presentant les propostes del seu programa electoral.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
17/05/2019

Convivència i Progrés desgrana les seves claus en promoció econòmica i medi ambient

Arxius d'audio:

 
  •  17/05/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La formació aposta per un ajuntament que faciliti l’activitat econòmica i planifiqui espais per indústria sostenible. En medi ambient, volen promoure un model propi de gestió de l’aigua i potenciar un pla de desenvolupament sostenible.

 

Convivència i Progrés ha presentat aquest dijous les seves propostes en matèria de promoció econòmica explicant que la renda familiar de Banyoles està per sota la mitjana catalana i s’ha d’igualar a l’eix Girona-Olot-Ripoll. Segons el número 2 de la llista, Alfons Martinell, des de l’Ajuntament cal treballar per apropar-se a la renda de ciutats similars.

 

La formació considera que cal un equilibri entre el model de benestar ambiental i la creació de llocs de treball. En aquest sentit, aposten per millorar infraestructures i preveure sòl industrial dins el POUM.

 

Martinell assegura que el POUM ha de servir per tenir una ciutat amb capacitat per retenir la indústria, el comerç i una activitat econòmica equilibrada i sostenible. A més, aposta per promoure la instal·lació d’empreses amb valor afegit.

 

Comerç i turisme

 

Pel que fa al comerç, Convivència i Progrés considera que el teixit comercial de proximitat és prioritari per dotar de vida una ciutat, i aposta per estratègies intenses de manteniment i foment.

 

Finalment, en l’àmbit turístic, la candidatura creu que és urgent obrir un debat per treballar un model de turisme sostenible amb els agents socials implicats.

 

Medi ambient

 

Per altra banda, aquest divendres la formació ha presentat les seves propostes en àmbit de medi ambient. El cap de llista, Quim Fernàndez, ha explicat que vol promoure mesures d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. A més, també proposen envoltar la ciutat d’un cinturó verd per generar un medi ambient favorable al benestar i a la qualitat de la vida. Per altra banda, també han fet èmfasi a la voluntat de preservar l’Estany, que l’han qualificat “d’espai significatiu d’identitat de Banyoles”. En aquest sentit, Fernàndez ha explicat que volen recuperar instruments com el Batlle d’Aigües, el regidor de l’Estany i un Pla de regs per tal de crear un model propi de gestió de l’aigua.

 

Fernàndez ha explicat que per aconseguir el model propi de gestió de l’aigua seria interessant celebrar unes Jornades Internacionals de l’Estany, amb l’objectiu d’aconseguir noves eines de coneixement a través d’experts.

 

A més, Convivència i Progrés també vol implementar mesures per reduir el consum de l’aigua, establir un pla de desenvolupament sostenible que inclogui la incorporació d’energies renovables als equipaments municipals i fomentar un turisme ecològic.

TAGS: Convivència, eleccions, municipals

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h