TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 21 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El llibre 'L'odissea culinària' es va presentar a finals de l'any passat.

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema Cultura » Literatura    + d'aquest tema
08/04/2019

Jaume Fàbrega i Enric Herce proposen una ‘Odissea Culinària’ per la Mediterrània

Arxius d'audio:

 
  •  08/04/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

És un dels darrers llibres publicats pel prolífic gastrònom del Pla de l’Estany, que recentment també ha presentat una nova publicació sobre la cuina i els plats del País Valencià.

 

El gastrònom del Pla de l’Estany Jaume Fàbrega continua incrementant la seva llista de publicacions sobre cuina amb dos nous títols. A finals de l’any passat va sortir a la llum ‘Odissea Culinària’, en què junt amb el cuiner Enric Herce proposen un viatge gastronòmic per la Mediterrània a través de 7 menús amb 6 plats de diferents països cadascun. Per altra banda, Fàbrega acaba de publicar recentment una publicació sobre la cuina i els plats del País Valencià, editada per la Universitat d’Alacant.

 

Pel que fa a ‘Odissea Culinària’, Fàbrega ha explicat que el llibre reivindica el mestissatge gastronòmic i desmitifica l’anomenada dieta Mediterrània. Ha detallat que el llibre combina les receptes d’Herce, a partir d’ingredients de la zona, amb anècdotes i històries viscudes per ell mateix al llarg dels seus viatges pel mediterrani a la recerca de receptes.

 

Per altra banda, recentment acaba de sortir a la llum el llibre ‘Cuina i cultura del gust al País Valencià’, editat per la Universitat d’Alacant. L’obra inclou referències literàries, etnogràfiques i antropològiques, a més d’observacions de tipus social i polític, que es combinen amb receptes tradicionals, amb indicació dels ingredients. Jaume Fàbrega ha destacat que es tracta d’una publicació molt completa, “que marcarà un abans i un després” pel que fa a la cuina valenciana.

 

Els dos llibres ja es poden trobar a les llibreries.

 

TAGS: Fàbrega, odissea, culinària, cuina, valencià

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30