TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 01 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
ERC - Junts per Banyoles ha presentat la proposta aquest dijous al matí.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
28/03/2019

ERC de Banyoles proposa impulsar un ecobarri a una part de Sota Monestir

Arxius d'audio:

 
  •  28/03/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Aposten per rebaixar la densitat d’edificació que estableix el POUM a la zona i la promoció d’habitatges amb criteris sostenibles.El grup ha presentat dos nous membres de la candidatura: Susanna Cros, que repeteix, i Guillem Lloret.

 

ERC - Junts per Banyoles ha presentat aquest dijous un nou projecte programàtic de la candidatura de cara a les pròximes eleccions municipals. Concretament, en àmbit urbanístic, i centrant-se en la zona de Sota Monestir, la formació proposa impulsar-hi un ecobarri. Es tracta d’una zona de cases i habitatges unifamiliars de baixa densitat, que es regeixin per criteris de sostenibilitat i baix consum energètic. La zona no es preveu només com a residencial sinó que combinaria altres usos com el comercial.

 

La regidora de Junts per Banyoles - ERC a l’Ajuntament i nova confirmació de la candidatura de cara a les pròximes eleccions, Susanna Cros, ha detallat que es tracta d’un model present a d’altres països però pioner a Catalunya, que faria de Banyoles una ciutat referent en criteris d’habitatge sostenible. A més, segons ha detallat, els habitants tindrien un paper decisiu en la definició d’aquests criteris, a partir de l’impuls i la participació decidida de l’administració.

 

Protecció del patrimoni natural i menys habitatge

 

Segons la visió d’ERC, l’ecobarri no ocuparia tots els terrenys de Sota Monestir sinó només una part; també preveuen una reserva d’horta i uns espais lliures, apostant per la protecció del patrimoni natural i cultural lligat a la xarxa de recs.

 

Respecte al POUM actual aprovat inicialment per l’equip de govern, ERC planteja una reducció de la densitat d’habitatge a la zona, d’acord amb les necessitats de la ciutat. Per altra banda, segons el portaveu de la candidatura, Jaume Butinyà, aquest ecobarri serviria també per solucionar la connectivitat entre el centre de la ciutat i els barris de Can Puig i Mas Palau.

 

Nous noms de la llista

 

La roda de premsa d’aquest dijous també ha servit per presentar dos nous membres de la candidatura d’ERC a les pròximes eleccions. A banda de Susanna Cros, que repeteix a la llista, s’incorpora l’estudiant de Comunicació Audiovisual Guillem Lloret.

TAGS: ERC, eleccions, municipals, ecobarri

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Puntuals