TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 24 d'agost del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Per desfilar caldrà que les dones compleixin els mateixos requisits que els homes.

Publicitat

Cultura » Tradició    + d'aquest tema
20/03/2019

El Manípul de Manaies de Banyoles aprova la participació de dones a les desfilades

Arxius d'audio:

 
  •  20/03/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Fins ara la participació femenina es preveia als estatuts però no quedava pal·lès com es materialitzava a les desfilades. L’assemblea de la setmana passada ho va aprovar per unanimitat.

 

L’assemblea ordinària de socis i sòcies del Manípul de Manaies va aprovar per unanimitat divendres passat la incorporació de dones a les desfilades. Fins ara, els estatuts ja preveien la presència de dones a tots els estaments, però no quedava clar pel que fa a la formació.

 

La qüestió ja s’havia debatut en anteriors reunions, però fins ara no s’havia votat. Un dels membres del Manípul, Miquel Rustullet, ha explicat que va ser una de les assemblees amb més participació dels últims anys, amb 167 socis i sòcies, i la proposta es va aprovar per unanimitat. Segons Rustullet, es tracta de normalitzar una situació que ja s’havia donat en algunes ocasions puntuals, però no quedava regulat pel que fa a la formació.

 

Rustullet ha explicat que la qüestió es va començar a debatre arran de la participació, l’any passat, d’una noia en una desfilada dels Manaies a Serinyà. Llavors van pensar que hi podria haver més peticions en aquest sentit i que s’havia de regular.

 

Per desfilar caldrà complir diversos requisits

 

A partir d’ara, qualsevol noia o dona que vulgui desfilar com a manaia haurà de complir els mateixos requisits que un home: ser major de 7 anys, sòcia del Manípul, participar als assajos i col·laborar en l’organització de les diferents activitats de l’entitat.

 

El Manípul de Manaies compta amb uns 400 socis i sòcies, tot i que no tots formen part de les desfilades. La formació actual que desfila per la processó dels Dolors la integren 131 manaies, a més d’una seixantena d’integrants joves que desfilen a la sortida jove del cap de setmana abans.

TAGS: manaies, dones

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00