TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 15 de setembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El llibre és un recull de fins a 56 receptes de truites fetes amb sobres de menjar.

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
13/02/2019

Jaume Fàbrega recull més de 50 receptes de ‘Les truites de la iaia de Can Roca d’Esponellà’

Arxius d'audio:

 
  •  13/02/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Esponellà    + d'aquesta zona

 

El llibre és un homenatge a Conxita Surribas, durant molts anys la cuinera del restaurant, i a una de les seves especialitats.

 

‘Les truites de la iaia de Can Roca d’Esponellà’, amb el subtítol ‘La Conxita Surribas, una dona feliç a la cuina’, és un recull de fins a 56 receptes de truites fetes amb sobres de menjar. Era una de les especialitats de Conxita Surribas, qui va ser durant molts anys la cuinera del restaurant Can Roca d’Esponellà.

 

La seva especialitat, juntament amb els canelons de carn rostida, eren les truites de patata i ceba, les de ceba i les anomenades “de la iaia Roca”, elaborades amb carn de caneló amb salsa de tomata pel damunt.

 

Un homentage a la Conxita Surribas

 

El llibre, editat per MMV Edicions, ha estat escrit pel gastrònom Jaume Fàbrega amb la col·laboració de la filla de la Conxita, la Paquita Roca. Inclou receptes de truites d’ingredients tan sorprenents com els musclos, la menta o els peus de porc. Algunes, tal com ha destacat Fàbrega, exclusives del Pla de l’Estany, com les de macarrons o arròs.

 

La publicació, que també inclou anècdotes i explicació sobre les propietats dels ous i la seva història gastronòmica, vol ser un homenatge a Conxita Surribas i a la cuina tradicional de Can Roca d’Esponellà, amb l’objectiu que no es perdi.

 

‘Les truites de la iaia de Can Roca d’Esponellà’ es pot trobar a les llibreries L’Altell, Fòrum, Blanch i Mateu, i a l’estanc de Sant Pere de Banyoles; i també a les llibreries 22, Geli i Les Voltes de Girona.

TAGS: Fàbrega, Roca, Esponellà, truites, Surribas

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes

Diumenges de 10:00 a 11:00

Últim dissabte de mes a les 13h