TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 22 d'agost del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Al web www.tortugadestany.org es pot trobar tota la informació sobre la tortuga d'estany

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
12/02/2019

Limnos col·labora en un nou projecte educatiu per conservar zones humides i la tortuga d’estany

Arxius d'audio:

 
  •  12/02/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El programa, que impulsa la Fundació Emys, preveu crear una escola de naturalistes i transmetre la importància del voluntariat en la conservació de la natura.

 

La Fundació Emys i l’entitat ecologista Limnos estan duent a terme el projecte ‘Foment de l’educació i conscienciació ambiental en favor de la preservació de les zones humides amb tortuga d’estany a Catalunya’.

 

El programa inclou un seguit d’accions encaminades a conservar les zones humides i fomentar així la presència de la tortuga d’estany, amb un àmbit d’acció centrat principalment a la Plana de la Selva, els Estanys de Sils i les zones humides del Pla de l’Estany.

 

Entre les activitats que es proposen, destaca la creació d’una Escola de Naturalistes, un espai educatiu on la natura sigui la protagonista, especialment les zones humides. Un dels membres de Limnos, Carles Quer, ha explicat que es planteja com una activitat extraescolar, amb l’objectiu de fomentar un vincle entre els infants i joves amb la natura i amb les entitats d’educació ambiental més enllà de les activitats puntuals que ja es duen a terme.

 

Més voluntariat i promoció de la web

 

El projecte també preveu la realització de diferents accions de voluntariat amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en el coneixement i conservació d’aquests hàbitats a partir de treball voluntari. En total hi ha programades de moment 11 accions, repartides en els diferents municipis, entre els mesos de març i juliol.

 

Aquestes accions complementaran les activitats de voluntariat que l’entitat ecologista Limnos ja ve duent a terme en relació amb la conservació de la tortuga d’estany, ampliant els materials que acompanyen les activitats educatives. A més, s’actualitzarà la web www.tortugadestany.org, creada fa un temps amb els mateixos objectius.

 

Èxit de la reintroducció de la tortuga d’estany a Banyoles

 

La reintroducció de la tortuga d’estany a l’Estany de Banyoles es va iniciar fa uns anys en el marc d’un projecte Life impulsat pel Consorci de l’Estany. Des de llavors s’han anat fent alliberaments d’exemplars amb la col·laboració de Limnos, en paral·lel a l’eliminació de tortugues exòtiques. El projecte està donant els seus fruits i recentment s’han localitzat els primers exemplars reproduïts.

 

El projecte de conservació de les zones humides i la tortuga d’Estany, que impulsen la Fundació Emys i Limnos, ha rebut recentment una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a projectes d’educació i sensibilització ambiental.

 

TAGS: Limnos, tortuga

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els divendres cada 15 dies.

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h