TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'equip mèdic del programa es desplaça als domicilis per fer atenció als pacients.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
08/02/2019

El programa d’hospitalització domiciliària en salut mental atén 17 persones del Pla de l’Estany en un any

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La iniciativa, que funciona com a prova pilot a la comarca i al Gironès, evita ingressos i busca tractar els pacients en el seu entorn familiar.

 

El programa d'hospitalització domiciliària en salut mental a les comarques gironines ha atès 72 persones des que es va posar en marxa fa un any, 17 de les quals residents al Pla de l’Estany. L'Institut d'Assistència Sanitària va impulsar la iniciativa, que funciona com a prova pilot a la comarca i al Gironès, amb l'objectiu d'atendre els pacients en el seu entorn familiar i social i reduir així "l'estigma i el trauma" que suposa un ingrés hospitalari. Del total de casos tractats, gairebé un 48% han estat per trastorns afectius; un 30% per trastorns psicòtics i poc més del 22% per ansietat i altres problemes de salut mental. Els casos són derivats des del centre de salut mental, on es fa un seguiment ambulatori del pacient.

 

El programa està format per un psiquiatre i dos diplomats en infermeria que atenen uns deu casos simultanis, i l’hospitalització domiciliària oscil·la entre les dues i les sis setmanes. Els professionals fan un tractament farmacològic, psicoterapèutic i la inclusió de la família, coordinats amb el centre de salut mental de la persona atesa. La regidora de Benestar Social de Banyoles i consellera comarcal, Ester Busquets, ha destacat l’increment dels recursos en atenció a la salut mental a la comarca els últims dos anys.

 

Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil

 

A banda de l’hospitalització domiciliària, al Pla de l’Estany també es va posar en marxa l’any passat el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), que atén infants i joves i les seves famílies a l’edifici El Portal, al carrer Migdia de Banyoles. Darrerament, també s’ha creat un Grup d’Ajuda Mútua (GAM) de recolzament a familiars.

 

El programa d’hospitalització domiciliària forma part del desplegament de nous recursos comunitaris que l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) va posar en marxa a finals del 2017.

TAGS: IAS, hospitalització, domiciliària, salut, mental

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

Dijous de 22h a 23h

Últim dissabte de mes a les 12:00h