TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 13 de novembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La mostra aplega les imatges més representatives del fotògraf banyolí.

Publicitat

Cultura » Exposicions    + d'aquest tema Cultura » Fotografia    + d'aquest tema
21/01/2019

La Casa de Cultura de Girona exposa ‘Fotoperiodisme a la reraguarda’, amb imatges de Rafael Vilarrubias

Arxius d'audio:

 
  •  21/01/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La mostra aplega les imatges més representatives del fotògraf banyolí sobre la vida i el treball a la reraguarda catalana durant la Guerra Civil espanyola.

 

‘Fotoperiodisme a la reraguarda’ aplega les imatges més representatives publicades pel fotògraf banyolí Rafael Vilarrubias al suplement del diari La Vanguardia ‘Notas gráficas’. S’hi mostren les fotografies preses pel fotògraf sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil espanyola. També s’hi plasma el tractament que van rebre les imatges a la premsa gràfica del moment, en una època de molta rellevància de la fotografia a la premsa, en què destacaven els fotomuntatges de pàgines interiors i portades.

 

Fotoperiodista banyolí

 

Les fotografies de la mostra formen part del fons fotogràfic de Rafael Vilarrubias, nascut a Igualada l’any 1905 i mort a Banyoles l’any 1953, ciutat on vivia des de l’any 1931. Va començar fent fotografia comercial de galeria, i va exercir de retratista de persones, vistes, paisatges i actes socials de Banyoles i dels municipis propers. L’any 1932 va començar la seva etapa com a fotoperiodista a La Vanguardia, on va publicar nombroses fotografies, a més de col·laboracions en altres mitjans. També va fer nombroses fotografies per a la revista local ‘Horizontes’.

 

El seu fons fotogràfic és gestionat pel Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, INSPAI, des de l’any 2006. La mostra, que l’any 2017 es va poder veure al Festival Off de Perpinyà, es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona fins al 8 de febrer.

TAGS: Vilarrubias, fotografia, reraguarda, Casa, Cultura

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30