TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 03 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L’Associació Família i Salut Mental i el Consell Comarcal han signat un conveni.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
17/01/2019

El Pla de l’Estany estrena el primer Grup d’Ajuda Mútua en salut mental

Arxius d'audio:

 
  •  17/01/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El nou espai s’ha posat en marxa gràcies al conveni de col·laboració entre l’Associació Família i Salut Mental i el Consell Comarcal, i es durà a terme un cop al mes a Banyoles.

 

Aquest dijous s’ha presentat al Casal Cívic el primer Grup d’Ajuda Mútua (GAM) en salut mental que s’obre a la comarca i és fruit d’un conveni de col·laboració entre L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Aquest nou recurs comunitari, dirigit a famílies de persones amb un trastorn mental, és un espai d’orientació, de familiar a familiar i d’afectat a afectat, davant els problemes derivats del trastorn mental. Els grups tenen la finalitat de compartir experiències, fer descàrrega emocional amb persones afins, donar informació efectiva i contrastada com a usuaris, i crear un ambient d’ajuda mútua i suport social.

 

Durant l’acte inaugural, la regidora de Benestar Social i Educació de l’Ajuntament de Banyoles i consellera comarcal, Ester Busquets, ha recordat que l’administració local han augmentat els recursos pel tractament de persones amb trastorn mental els darrers anys. I en aquest cas, el grup permetrà que les famílies de la comarca que fins ara anaven a Girona tinguin el recurs més a prop.

 

El nou GAM de Banyoles es durà a terme al Casal del Barri de Can Puig (C/Figueres 49) un dijous al mes, els matins d’11 a 1.

 

Una quinzena de socis a Banyoles

 

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques és una entitat sense ànim de lucre creada l'any 1997 com a plataforma per vetllar pels drets d'aquestes persones i les seves famílies i que lluités per cobrir les seves necessitats. Avui dia, l'entitat està formada per 300 famílies a la demarcació de Girona, i a Banyoles l’entitat té una quinzena de socis.

 

La seva presidenta, Maria Combalia, que és també l’encarregada de dinamitzar les dinàmiques de grup, ha posat de relleu el benefici del nou suport per a les famílies.

 

L’associació ja disposa de Grups d'Ajuda Mútua (GAM) a Girona, Blanes, Figueres, Palafrugell i ara també al Pla de l’Estany, que en el seu conjunt l’any 2018 han beneficiat seixanta persones.

TAGS: família, Salut, Mental

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Primer dissabte de mes