TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 22 d'agost del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
En l’habitatge nou, es confirma que els preus pugen de forma clara.

Publicitat

Urbanisme » Habitatge    + d'aquest tema
07/12/2018

L’habitatge nou a Banyoles puja un 15% l’últim any, el de segona mà més d’un 20% i el lloguer un 10%

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’últim estudi de preus a la demarcació xifra el preu d’un pis nou d’uns 75 m2 a l’entorn dels 200 mil euros.

 

El Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona, el col·legi dels Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Girona, amb la col·laboració del col·legi d’Administradors de Finques ha fet públic l’estudi semestral sobre els preus de compravenda d’habitatges. S’hi analitzen 11 municipis de la demarcació i Banyoles forma part de l’estudi.

 

A la capital del Pla de l’Estany es confirma que el preu dels habitatges d’obra nova s’han incrementat més d’un 15% l’últim any. I això se suma a l’increment d’un percentatge similar l’any anterior. Tot i que Banyoles va ser, segons el gremi, una de les poblacions que més va patir la davallada de preus durant la crisi, ara és un dels mercats que puja més.

 

Obra nova

 

L’estudi analitza 4 zones. En l’habitatge nou, tot i que hi ha poques promocions a la ciutat, es confirma que els preus pugen de forma clara. En alguns casos fins a un 44% respecte fa un any. Segons les dades, el preu d’un pis nou d’uns 75 m2 en la zona més cara de Banyoles val 204 mil euros.

 

Segona mà

 

I en el preu de l’habitatge de segona mà l’augment pot arribar a un 40% respecte a l’any passat, i en cap cas l’increment baixa del 20%. El preu d’un pis de segona de 90 m2 en la zona més cara se situa als 196 mil euros.

 

Lloguer

 

I pel que fa al lloguer, l’increment mitjà ronda el 10% anual en tot tipus d’habitatges. I el preu mitjà va dels 467 euros per un pis de 2 habitacions als 697 per un pis de 4. L’estudi conclou que la tendència és generalitzada i provocada per la manca d’estoc d’habitatges.

 

L’estudi del Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona i el col·legi dels Agents de la Propietat Immobiliària (API) aporta dades de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Olot, Palamós, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners.

TAGS: habitatge, lloguer, preus

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)