TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de gener del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El Centre d’Estudis preveu fer públics els resultats de l'estudi al gener.(F:JA Abellan)

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
19/11/2018

Una prospecció amb georadar permetrà saber què hi ha sota el subsòl de l’església de Santa Maria dels Turers

Arxius d'audio:

 
  •  19/11/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Durant el Col·loqui de Tardor de l’any passat es va qüestionar el procés de construcció del temple gòtic i l’església romànica prèvia, i s’ha encarregat un estudi per sortir de dubtes.

 

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles ha encarregat a la Universitat de Barcelona una prospecció de georadar per saber què hi ha sota el subsòl de l’església de Santa Maria dels Turers. Se sap que prèviament a l’actual temple gòtic hi havia una església romànica, però no es té cap constància de com era l’anterior temple.

 

El president del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Joan Anton Abellan, ha explicat que el dubte va sorgir durant el Col·loqui de Tardor de l’any passat, que es va centrar en l’església de Santa Maria en motiu del seu mil·lenari. Sota el títol ‘Arquitectura gòtica a les terres de Girona. La construcció de l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles’, es va parlar de diversos aspectes relacionats amb el temple, però els dubtes sobre el procés de construcció van planar durant les ponències i finalment es va decidir encarregar aquest estudi, amb una ajuda de la Diputació.

 

Els resultats, al gener

 

Les tasques de prospecció han tingut lloc aquest dilluns i han consistit en fer passar un equip en línies equidistants i paral·leles que permet detectar les alteracions que les estructures geològiques poden suposar. Es tracta de fer un dibuix de subsòl, permetent baixar fins a dos metres de profunditat.

 

Els resultats de l’estudi no estaran disponibles fins d’aquí a un mes. El Centre d’Estudis preveu fer-los públics al gener, durant la presentació del llibre que recollirà les ponències del Col·loqui de Tardor de l’any passat.

 

L’objectiu és que els resultats d’aquest treball serveixin a diferents estudiosos i investigadors per poder donar una interpretació més acurada del procés de construcció de l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles.

TAGS: georadar, santa, maria

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Dijous de 20:00 a 21:00

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00