TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de gener del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La publicació recull aspectes com l’origen de l’església de Santa Maria, entre d'altres.

Publicitat

Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
15/11/2018

Editen la primera monografia sobre l’església de Santa Maria dels Turers, escrita per Pere Alsius l’any 1870

Arxius d'audio:

 
  •  15/11/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El llibre, a cura dels historiadors locals Jordi Galofré i Josep Grabuleda, és el segon volum de la col·lecció d’obres inèdites del farmacèutic banyolí impulsada per la família Alsius.

 

El Museu Darder de Banyoles acull aquest dissabte la presentació del llibre ‘Ensayo histórico de la iglesia parroquial de Sta. Maria de los Turers’, escrit l’any 1870 pel farmacèutic banyolí Pere Alsius i Torrent.

 

El llibre és el segon volum de la col·lecció que va començar a editar la família Alsius en motiu del centenari de la mort del farmacèutic, l’any 2015, per recuperar treballs inèdits de l’autor. L’edició ha anat a cura dels historiadors locals Jordi Galofré i Josep Grabuleda, que han contribuït a l’obra amb les notes explicatives que acompanyen al text originari.

 

Jordi Galofré ha destacat que es tracta de la primera obra escrita de Pere Alsius, quan tenia 29 anys. La publicació recull aspectes com l’origen de l’església de Santa Maria, les diferents ampliacions que ha patit o la vida parroquial, entre d’altres. Galofré ha remarcat que fins l’any 2012 va ser l’única monografia que existia sobre el temple gòtic.

 

Un total de 4 obres inèdites de Pere Alsius i Torrent

 

La col·lecció de la família Alsius que recull obres inèdites de Pere Alsius i Torrent va editar el primer número l’any 2015 amb ‘El Magdaleniense a la provincia de Gerona’. La intenció és que hi hagi fins a quatre volums, un tercer sobre les notes folclòriques de l’autor i un quart que en recollirà l’epistolari.

 

La presentació del llibre ‘Ensayo histórico de la iglesia parroquial de Sta. Maria de los Turers’ és aquest dissabte a les 12 h al Museu Darder de Banyoles.

TAGS: monografia, Santa, Maria, Turers, Pere, Alsius, Torrent

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h