TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La publicació difón els resultats dels treballs, que es donen per tancats.

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
08/11/2018

La UdG presenta el llibre que recull els 18 anys d’excavacions a la bòbila d’Ermedàs

Arxius d'audio:

 
  •  08/11/2018

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

La publicació difón els resultats dels treballs i investigacions en aquest jaciment de Cornellà del Terri, una indústria de ceràmica de mitjans del segle I dC.

 

La bòbila romana d’Ermedàs, al terme municipal de Cornellà del Terri, data de mitjans del segle I dC, i va estar en funcionament uns 150 anys. La primera vegada que es va tenir constància del jaciment va ser a l’any 1963, però no va ser fins a l’any 1999 que van començar les excavacions, que s’han allargat 18 anys.

 

Actualment, el jaciment es dona per excavat completament, i el resultat dels treballs i investigacions de tot aquest temps s’ha recollit en el llibre ‘La bòbila d’Ermedàs (Cornellà del Terri). Una indústria de producció de ceràmica d’època romana al Pla de l’Estany’. La publicació, dels arqueòlegs Joaquim Tremoleda, Pere Castanyer, Josefina Simon i Andrea Ferrer, recopila tot tipus d’informacions sobre el jaciment. Entre d’altres, tal com explica el mateix Tremoleda, la distribució de la bòbila i les seves parts, el procés productiu de la ceràmica, el tipus de peces que fabricaven o, fins i tot, l’alimentació dels treballadors.

 

Una bòbila completa

 

La bòbila romana d’Ermedàs és excepcional pel fet de ser un dels únics jaciments del territori d’aquestes característiques que es conserven sencers. Concretament, consta d’un nucli central d’estructura quadrada en forma de U amb un pati al mig, tres costats tancats amb naus i porxos, i les estructures dels diferents forns que feien servir per fabricar les peces.

 

La monografia sobre el jaciment es va presentar fa unes setmanes a la Fira de l’All de Cornellà del Terri i aquest divendres es farà la presentació a la Universitat de Girona. L’acte, amb la presència dels autors, serà a les 5 de la tarda a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG. La presentació anirà a càrrec del professor Josep Maria Nolla.

TAGS: bòbila, ermedàs

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Primer dissabte de mes