TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El barri del Barral es considera el primer eixample de Banyoles.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
11/10/2018

L’Ajuntament de Banyoles invertirà 700.000 euros en la millora del barri del Barral

Arxius d'audio:

 
  •  11/10/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Comprèn els carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles, que quedaran a un sol nivell tal com ja s’ha fet en un primer tram del carrer Divina Pastora.

El barri del Barral és el nom popular amb què es coneix la zona delimitada pels carrers Mossèn Jacint Verdaguer, l’Avinguda Països Catalans, el passeig Mossèn Constans i el passeig de la Indústria. Construït entre els segles XVIII i XIX, es considera el primer eixample de Banyoles, i comprèn els carrers Sant Esteve, Divina Pastora, del Pou i Carmelites Velles.

 

Amb l’objectiu de conservar la identitat i l’arquitectura pròpies d’aquesta zona de Banyoles, l’Ajuntament fa temps que treballa en un projecte global de millora, que ja s’ha aprovat i es preveu licitar entre finals d’aquest any i principis del que ve. El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha detallat que és un projecte ambiciós que s’ha retardat en el temps perquè el consistori ha optat per arranjar tota la zona globalment i no per carrers. D’aquesta manera, serà més ràpid i es minimitzaran les molèsties als veïns.

 

Una via a un sol nivell, com el Divina Pastora

 

Actualment, els carrers del barri del Barral objecte d’actuació es troben en mal estat, tant les voreres, que són estretes, com la part central asfaltada. El projecte aprovat preveu una via a un sol nivell, amb el soterrament de l’enllumenat i el sanejament. Se seguirà la mateixa tipologia que el primer tram dels carrers Divina Pastora i Sant Esteve, que ja es van remodelar quan es va urbanitzar el carrer Doctor Hysern.

 

El projecte té un pressupost de més de 700.000 euros que es finançaran, en part, amb la partida per a inversions financerament sostenibles. Es preveu que les obres comencin de cara al primer trimestre de l’any que ve. La setmana passada el consistori va presentar el projecte als veïns de la zona.

TAGS: barri, Barral

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Últim dissabte de mes a les 10:00h