TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 19 de maig del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Limnos demana que es faci compatible l'activitat a l'Estany i el manteniment dels arbres

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
09/10/2018

Limnos està elaborant un inventari dels arbres del front d’Estany per vetllar per la seva màxima protecció

Arxius d'audio:

 
  •  09/10/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’entitat considera injustificades les tales que s’han fet a la zona els últims anys i demana més “sensibilitat i esforços” a les administracions per la conservació de l’arbrat del voltant de l’Estany.

 

L’entitat ecologista Limnos considera que els arbres del voltant de l’Estany tenen un valor “ambiental, paisatgístic i/o històric” i, a més, “contribueixen al benestar i a la felicitat dels ciutadans”. Per això, consideren injustificades les tales que s’han produït a la zona els últims mesos, i estan elaborant un inventari per disposar de més informació i eines en aquests casos.

 

Un dels membres de Limnos, Josep Maria Rodríguez, ha explicat que de moment és un inventari fotogràfic, sobretot dels arbres del front d’Estany. Serà una eina a l’abast de tothom per a qualsevol consulta i l’objectiu és contribuir a vetllar per a la seva màxima preservació.

 

Buscar alternatives “imaginatives” a la tala

 

Per altra banda, Limnos demana als ajuntaments i altres administracions implicades en la gestió de l’entorn de l’Estany que, més enllà de les seves estrictes obligacions, mostrin “la màxima sensibilitat ambiental” per solucionar els problemes que es vagin presentant amb aquests arbres. En aquest sentit, l’entitat demana la implementació de solucions “modernes, pràctiques i imaginatives” com ara fer un test de risc als arbres inclinats que puguin representar un perill; o, si l’arbre està just sobre la mota i la perjudica, es pot rectificar o acomodar-la en benefici de l’arbre.

 

En el cas de la recuperació de la zona dels Desmais, per exemple, Limnos considera que es podria haver dut a terme sense eliminar tants arbres. L’objectiu, segons Limnos, és buscar sempre la conservació de l’arbre abans de recórrer al recurs “fàcil, barat i irreversible” de la tala.

 

A més, l’entitat també demana que es facin compatibles les diverses activitats que es fan a l’Estany, de caire esportiu, d’esbarjo o culturals, amb el manteniment dels arbres existents.

TAGS: arbres, Limnos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)

Diada de Sant Jordi a la plaça Major