TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La campanya continuarà entre finals d’agost i principis de setembre.

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
21/08/2018

El context polític dels últims mesos obliga a reduir la campanya d’excavacions a les Coves de Serinyà

Arxius d'audio:

 
  •  21/08/2018

 

Serinyà    + d'aquesta zona

 

S’ha treballat exclusivament a l’exterior de la cova de Mollet III, on s’han localitzat peces dels diversos estrats de la cova provinents de l’excavació que es va fer als anys 80 del segle passat.

 

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà també s’ha vist afectat per les retallades del 155 i la manca de govern del darrer any, i aquest estiu la campanya anual d’excavacions no s’hi ha pogut dur a terme amb normalitat. Enguany s’havia d’aprovar el projecte d’investigació pels pròxims quatre anys, però la convocatòria va sortir amb retard i els projectes no es resoldran fins passat l’estiu. Per això, els arqueòlegs de les Coves de Serinyà han hagut d’aprofitar romanents d’anys anteriors per fer la campanya d’aquest any, que s’ha reduït notablement.

 

Un dels responsables de les excavacions, Isaac Rufí, ha explicat que s’ha treballat exclusivament a Mollet III, on s’ha excavat una terrera a la part oest del jaciment. Els treballs han consistit en la neteja de la paret de la cova per determinar-ne la formació geològica.

 

Es tracta d’uns terrenys on s’acumulen les terres de l’excavació que es va fer a la cova als anys 80 del segle passat i, per tant, s’hi han trobat poques restes però de diversos estrats de la cova. Entre elles, un mol·lusc marí relacionat amb els enterraments neolítics de la cova, una dent de hiena de fa 40.000 anys i restes d’ossos d’animals que s’havien menjat les hienes; però també peces més modernes com ceràmica i un perdigó de plom d’època contemporània.

 

La campanya d’excavacions, també en format reduït, continuarà entre finals d’agost i principis de setembre a la Cova del Cau del Roure. Els treballs al jaciment en el seu format habitual de més de tres setmanes d’excavacions a Mollet III i l’Arbreda i tres més al Cau del Roure no es reprendran fins a l’estiu que ve.

 

Mentrestant, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà continua oferint durant els mesos d’estiu visites diàries i tallers per donar a conèixer les potencialitats del jaciment.

TAGS: coves

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dilluns de 21 h a 22 h