TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 14 d'octubre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Fotografia de les oliveres de la finca de Mas Auró. (F: masauro.cat)

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema
13/08/2018

L’oli de Mas Auró d’Esponellà entra a la guia d’oli d’oliva “Flos Olei 2018” d’oli d’oliva extra verge

Arxius d'audio:

 
  •  13/08/2018

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

També s’endú la medalla Gourmet d’or a París i diverses medalles a la Competició internacional d’Oli d’Oliva de Londres.

 

Mas Auró produeix artesanalment oli d’oliva verge extra a Esponellà dins la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de l’Empordà. Disposa de quatre varietats d’oliveres i també cultiva oliveres centenàries de la varietat Argudell a Sant Climent i a Espolla.

 

L’any 2017 van enviar per primera vegada dos dels seus olis a concurs i van ser reconeguts entre els millors del món. Concretament, van enviar els olis a Nova York, a la Competició de millors olis d’oliva 2017, on van obtenir una medalla d’or en diferents categories. A més, també van guanyar la medalla d’or en dos altres concursos a Londres i al Japó.

 

Amb l’arribada del 2018 Mas Auró ha rebut tres nous reconeixements: la medalla Gourmet d’or al concurs de l’“Agence pour la Valorisation de Produits Agricoles” de París; i diverses medalles a la Competició internacional d’Oli d’Oliva de Londres, pel disseny dels envasos i els productes. Ho ha explicat la mestressa del negoci, Carme Salvadó.

 

Finalment, també ha entrat a la guia italiana “Flos Olei 2018”. “Flos Olei” és una revista dirigida per dos periodistes gastronòmics especialitzats en l’oli d’oliva verge. S’edita un cop l’any i, enguany, recull els millors 500 olis provinents de finques de cinc continents i 51 països. Mas Auró és una de les set productores d’oli catalanes que apareix a la llista, juntament amb Oliveres del Cardener, Oleícola de L’Empordà, Finca La Gramanosa o el Molí dels Torms, entre d'altres. Cadascuna de les finques que s’hi inclou té una petita descripció, una guia amb notes de tast i alguns esdeveniments gastronòmics. L’obra té més de 800 pàgines i s’edita en dues edicions bilingües: italià-anglès i italià-xinès. Salvadó s’ha mostrat satisifeta amb els premis, i ha afirmat que són un reconeixement a la qualitat.

 

Mas Auró és una empresa familiar gestionada per la parella Carme Salvadó i Enric Múrio. La finca disposa de més de 2.000 oliveres i un molí propi. Elaboren un producte artesanal i de proximitat i actualment estan canviant a un conreu ecològic.

TAGS: Mas, Auró, Premis, Olis, Verge, Extra

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Últim dissabte de mes a les 12:00h