TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 27 de juny del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Un dels terrenys que es reserven com a equipaments al nou POUM, a l'Av. P. Catalans.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
10/08/2018

El POUM de Banyoles reserva 80.000 metres quadrats d’equipaments en tres zones destacades

Arxius d'audio:

 
  •  10/08/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

També es dibuixen diverses bosses d’aparcaments a l’Estany, a tocar del pavelló de la Draga i a la Cooperativa.

 

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Banyoles aprovat inicialment aquesta setmana dibuixa diverses reserves de terreny per a equipaments públics a tres zones de la ciutat. D’una banda, a tocar de l’institut Pla de l’Estany i del límit amb el terme de Porqueres s’hi reserva una zona inicialment pensada per a activitat esportiva, possiblement una pista d’atletisme. Per altra banda, a l’actual zona industrial del centre, on hi ha les fàbriques de Can Juncà i la Nútrex, que passarà a ser sòl residencial, també s’hi reserva una àrea de 10.000 metres quadrats per a equipaments on, entre d’altres, s’hi podria construir un centre d’ensenyament.

 

Finalment, en el solar de la Cooperativa Agrícola, al costat del Monestir de Banyoles, s’hi dibuixa una reserva de 10.000 metres quadrats més per a un centre cultural i social polivalent, on hi podria anar un gran centre cívic o el reclamat hotel d’entitats.

 

El primer tinent d’alcalde d’Urbanisme de Banyoles, Jordi Congost, ha detallat que, en total, entre aquestes zones i d’altres repartides a la resta de la ciutat, el POUM reserva més de 80.000 metres quadrats per a equipaments.

 

Tres grans bosses d’aparcaments

 

El nou planejament també afavoreix la creació de zones d’aparcament al centre de la ciutat, com a la mateixa Cooperativa o a la Providència, a tocar del parc de la Muralla. A més, s’afavorirà la creació de bosses d’aparcament dissuasives a les entrades de la ciutat, una a tocar de la finca de Casa Nostra, una altra davant del pavelló de la Draga i una tercera al front d’Estany, en un equipament de nova construcció de planta soterrani i primera planta entre l'hotel Mirallac i el restaurant la Carpa.

 

El futur planejament també pretén reforçar el comerç de proximitat des de l’Urbanisme, mitjançant la potenciació i la reconversió de dos grans eixos comercials, l’antiga carretera general i el passeig Mossèn Lluís Constans.

TAGS: POUM, aparcament, vehicles, autopropulsats, mitjançant, motor, de, combustió

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 13h

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00