TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els treballs tenen un termini d’execució de 15 mesos.

Publicitat

Mobilitat » Mobilitat    + d'aquest tema
09/08/2018

Han començat les obres de la C-66 entre Serinyà i Besalú, que preveuen la construcció de tres rotondes

Arxius d'audio:

 
  •  09/08/2018

 

Serinyà    + d'aquesta zona

 

De moment s’estan fent els treballs previs i al setembre es començarà el gruix de l’obra, que provocarà restriccions mínimes. El projecte té un pressupost de 7,8 milions d’euros a càrrec de la Generalitat i les obres duraran 15 mesos.

 

La reforma de la C-66 entre el final de la variant de Banyoles i Besalú, en un tram de 5,4 quilòmetres, ha començat aquests dies amb els primers moviments de terres per fer les rotondes previstes en el projecte. Es tracta de tres rotondes grans i una quarta de dimensions més reduïdes: una de 60 metres de diàmetre davant el bar Les Coves de Serinyà; una altra a l'accés al nucli de Serinyà, de 40 metres; i una tercera de 66 metres de diàmetre a la recta de Fares, que servirà per regular l’accés a Besalú i per entrar i sortir de la planta d’extracció d’àrids que hi ha en aquest punt. A més, en l’accés al nucli de Serinyà, molt propera a la rotonda principal, es dibuixarà una segona rotonda amb pintura per encaminar les maniobres en el límit de l’entramat urbà.

 

El projecte, reclamat pel territori per millorar la seguretat a la via, té un pressupost de 6,1 milions d’euros a càrrec de la Generalitat. El sub-director general de Programació i Execució del departament de Territori i Sostenibilitat, David Prat, ha explicat que els treballs previs ja fa unes setmanes que han començat i se centren en el desbrossat de la zona i els primers moviments de terres. El gruix de l’obra no començarà fins al setembre o principis d’octubre.

 

A banda de les rotondes, entre les accions de més envergadura previstes en el projecte hi ha la reforma de l’accés del veïnat de Fares, al terme de Sant Ferriol, on la calçada s’eixamplarà fins als quatre carrils. També es reforçarà la separació central de la calçada per evitar xocs frontals, es posaran més barreres de seguretat i es renovaran la senyalització, el drenatge i els talussos, entre d’altres actuacions.

 

Els treballs tenen un termini d’execució de 15 mesos i de moment no comporten restriccions de trànsit, però sí que n’hi haurà quan l’execució estigui més avançada. Tot i això, segons Prats, les afectacions seran mínimes.

 

La variant de Banyoles es licitarà la tardor de l’any que ve

 

En paral·lel a aquesta actuació, el departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en la definició del projecte per millorar la seguretat a la variant de Banyoles com a continuació dels treballs actuals. En aquests moments s’està redactant el projecte, que també preveu la implantació d’un tercer carril i la separació dels fluxos de circulació, entre d’altres. Es preveu que els treballs es puguin licitar un cop acabin les obres del primer tram, a la tardor del 2019.

 

Les millores de la seguretat viària a la C-66 des de Cornellà del Terri fins a Besalú són una mesura provisional a l’espera del llargament reclamat desdoblament de la variant de Banyoles, que s’ha retardat en el temps ja que en aquests moments la Generalitat no disposa dels recursos econòmics per afrontar l’obra ni a curt ni a mitjà termini.

TAGS: C66, Obres

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)