TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
A Sota Monestir s’hi preveu la construcció d’uns 700 habitatges.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
08/08/2018

El nou POUM de Banyoles no toca els habitatges de Sota Monestir i se’n podran fer uns 700 de nous

Arxius d'audio:

 
  •  08/08/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Es crea un vial nou de connexió amb la Farga, paral·lel a la riera Canaleta, i es respecta part de la zona de recs i hortes.

 

El nou POUM de Banyoles, aprovat inicialment al ple extraordinari d’aquest dilluns, resol una de les principals zones pendents de desenvolupar a la ciutat, les hortes de Sota Monestir, amb un total de 25 hectàrees. L’ordenació d’aquest espai, ja prevista al planejament actual, datat del 1984, ha estat font de polèmica els últims anys, confrontant partidaris de la preservació total de les hortes i recs amb els que aposten pel desenvolupament urbanístic de la zona.

 

Un desenvolupament “moderat”

 

La proposta de l’equip de govern, que ha anat variant els darrers mesos després de nombroses trobades amb veïns i la plataforma Salvem Sota Monestir, mira de fer compatible un desenvolupament “moderat” i la preservació dels seus valors naturals i paisatgístics. El primer tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jordi Congost, ha reconegut que l’equip de govern ha fet un procés de “maduració” en el projecte de desenvolupament d’aquesta zona amb l’objectiu que s’hi puguin sentir còmodes totes les parts.

 

700 habitatges en 20 anys

 

Concretament, a Sota Monestir s’hi preveu la construcció d’uns 700 habitatges nous els pròxims 20 anys, menys dels que s’hi preveien inicialment. Pel que fa als habitatges existents a la zona, es conserven tots. El regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, ha detallat que les zones residencials s’han col·locat als extrems de la pastilla de terreny amb l’objectiu de preservar al màxim les hortes i els recs, que es mantenen tots amb els edificis patrimonals associats. També s’ha canviat la tipologia dels habitatges, que seran de planta més dos pisos, a l’estil de la Vila Olímpica.

 

Un vial nou paral·lel a la riera Canaleta

 

Pel que fa a les connexions, es dibuixa un vial nou que resseguirà la riera Canaleta i que serà la continuació del Joan XXIII de Mas Palau fins a l’avinguda de la Farga. Aquest carrer es planteja com una via amb dos carrils, voreres i un carril per a bicicletes, i es presenta com una alternativa a l’eix Països Catalans - carrer Llibertat per creuar la ciutat.

 

Pel que fa a la resta de vials, els carrers transversals ja existents a la zona, com el Camí Fondo i la carretera de Vilavenut, es reformen i es mantenen; i se n’obre un de nou per a vianants paral·lel al Camí Fondo. Per altra banda, també es reformarà i s’ampliarà la ronda Fortià com a via de connexió mentre no es construeixi la prolongació del carrer Joan XXIII que, tot i que és una prioritat, no es desenvoluparà de forma immediata.

TAGS: Sotamonestir, POUM

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)