TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Gràfic amb les dades sobre l'acceleració en l'ocupació a nivell nacional de Catalunya.

Publicitat

Economia » Ocupació    + d'aquest tema
08/08/2018

L’atur al Pla de l’Estany registra la taxa més baixa des del novembre del 2008

Arxius d'audio:

 
  •  08/08/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Tot i que en aquest primer semestre de l’any s’han arribat a xifres d’inici de la crisi econòmica, la desocupació es manté elevada en els sectors més formats de la població.

 

L’Observatori del Treball ha fet públiques les dades d’ocupació del darrer mes de juliol. A nivell comarcal, l’atur registrat al Pla de l’Estany ha baixat en 117 persones respecte al mes d’abril i s’ha situat als 1.070 habitants, una xifra que suposa el 6,84% de la població. Si les dades d’aquest primer semestre es posen en perspectiva, són les més baixes des del mes de novembre del 2008, en l’inici de la crisi econòmica.

 

Els més formats tenen més dificultats per trobar feina

 

Malgrat tot, les xifres no han descendit uniformement. Pel que fa als sectors amb formació bàsica, les dades reflecteixen una baixada regular des de l’inici de l’any passat. En aquest sentit, doncs, la població aturada del Pla de l’Estany que té fins a estudis secundaris ha baixat en 44 persones respecte l’any anterior.

 

En canvi, la població amb formació professional o universitària no ha presenciat una baixada gaire substancial. Si es compara amb les dades del mateix mes de l’any anterior, ha augmentat en un 10%, ja que hi ha 16 persones més inscrites a la llista de l’atur.

 

Banyoles, amb el percentatge més elevat d’atur

 

Per municipis, Banyoles és la localitat amb una taxa més elevada d’aturats. Aquest mes ha crescut en 6 persones i ja se situa a la xifra de 754 desocupats, que representen gairebé un 8% del total. En canvi, el municipi amb menys gent inscrita a l’atur és Fontcoberta, que té 27 aturats, un 3,3% respecte al total. La resta de municipis registren xifres entre el 5% i el 7% de població inactiva.

TAGS: Atur, Pla, Estany, juliol, 2018

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 13h

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)