TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 22 d'agost del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les sortides s’han fet cada dues setmanes. F: Limnos.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
08/08/2018

Catorze persones participen al curs d’identificació de papallones diürnes de Limnos i el Darder

Arxius d'audio:

 
  •  08/08/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El curs, que incloïa una sessió teòrica d’introducció i quatre sessions pràctiques al camp, va finalitzar el 16 de juny amb la sortida matinal a Vilaüt, als Aiguamolls de l’Empordà.

 

El Museu Darder i l’Associació Limnos han organitzat, un any més, un curs naturalista per conèixer millor la fauna autòctona de l’entorn. Enguany, el tema escollit ha estat el dels ropalòcers –papallones diürnes–, que representava la continuació del curs d’introducció a les papallones i els odonats de fa dos anys. Aquesta vegada el curs s’ha centrat només en les papallones diürnes i amb un enfocament més dirigit a la identificació.

 

El curs s’ha allargat durant dos mesos, entre el 24 d’abril i el 16 de juny, durant els quals s’ha impartit una classe teòrica i s’han fet quatre sortides matinals. Les quatre sortides han tingut lloc a les Llacunes de Can Morgat (Pla de l’Estany), amb cinc espècies observades; la Vall de Santa Caterina (Baix Empordà), amb deu espècies observades; els Estanys d’en Jordà (Garrotxa), amb 18 espècies observades; i Vilaüt (Alt Empordà), amb 19 espècies observades.

 

Les sortides s’han fet cada dues setmanes i a diversos espais amb la finalitat de poder detectar el màxim nombre d’espècies, i amb fenologies. En total, es va poder detectar 30 espècies diferents.

 

Tres exemplars de tibicina tomentosa, per primer cop a Girona

 

La troballa més destacada van ser tres individus de Tibicina tomentosa a l’Empordà, el primer registre conegut de l’espècie a la província de Girona i el tercer a tot Catalunya. És un insecte de la família de les cigales que també s’ha pogut fotografiar i enregistrar en d’altres indrets com ara Portugal. Aquest exemplar portuguès emet, primer un crit d’aparellament, el so que fa davant d’un rival i, finalment, un crit comú.

 

Entr d’altres, els participants al curs també van veure exemplars de la reina zebrada, la papallona reina, la cleòpatra, la llimonera, la blanca de la col, entre d’altres.

TAGS: Limnos, papallones

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)