TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de juliol del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Tots els grups a l’oposició han afirmat que presentaran al·legacions al document.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
07/08/2018

El POUM s’aprova amb l’abstenció de Junts per Banyoles i el vot en contra de la CUP i ICV

Arxius d'audio:

 
  •  07/08/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’oposició critica que el document no reflecteix un model global de ciutat, la indefinició dels equipaments, la poca participació i la manca d’aparcaments, entre d’altres.

 

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Banyoles s’han manifestat en conjunt en contra del POUM aprovat per l’equip de govern, tot i que també n’han destacat alguns aspectes positius. D’una banda, el principal grup a l’oposició, Junts per Banyoles, ha donat un vot de confiança a l’equip de govern i s’hi ha abstingut, obrint la porta a donar suport al document a l’aprovació provisional.

 

JxB fa una abstenció "condicional"

 

La portaveu de la formació, Roser Masgrau, ha destacat aspectes que consideren positius del nou POUM com l’ordenació de Sota Monestir, la reserva d’equipaments a la zona de la Cooperativa o la zona reservada per a equipaments esportius a sota l’Institut Pla de l’Estany, tot i que consideren que “es queda a mitges”. Per contra, Masgrau ha criticat l’ordenació proposada per la plaça Servites i el Front d’Estany, la manca de planificació en aparcaments, la no definició a l’hora de planificar els equipaments o el creixement de la zona industrial fins als límits del barri de la Farga, entre d’altres. Per tot això, Masgrau considera que el POUM proposat per l’equip de govern és “poc valent i ambiciós”, i supedita el vot a favor a l’aprovació provisional a l’acceptació de les al·legacions que hi presentarà el seu grup.

 

La CUP no hi veu un model del ciutat del segle XXI

 

Més crítics han estat els membres de la CUP, que parla d’una proposta de planejament “continuïsta”, “poc innovadora” i no pròpia d’una ciutat del segle XXI. El regidor Non Casadevall critica un model que considera que potencia l’ús del vehicle privat, que parteix la zona d’hortes de Sota Monestir amb un vial i no contempla la zona com a espai rural, i tampoc concreta els usos de diversos equipaments importants de ciutat. Per tot plegat, la formació hi ha votat en contra.

 

ICV vota "no" amb ganes de construir

 

El portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds - Independents de Banyoles, Joan Luengo, també hi ha votat en contra, tot i que el seu to ha estat més conciliador. Ha valorat positivament el diàleg i debat amb els grups que hi ha hagut els darrers mesos, tot i que assegura que no s’ha vist al 100% reflectit al document final. Sobre el POUM, considera que està mancat d’uns objectius generals clars i que és un mer informe tècnic. Luengo ha valorat la proposta de Sota Monestir com “la més bona” de les que els han presentat fins ara, però critica que no s’hagin valorat alternatives a la construcció de nous vials sobre les hortes, i també ha lamentat la manca d’ambició al barri de la Farga. El portaveu ecosocialista confia poder continuar debatent el nou POUM durant el període d’al·legacions que s’obrirà a partir del setembre i assegura que el seu és un “no constructiu”.

 

Al·legacions i atenció tècnica ciutadana

 

Tots els grups a l’oposició han afirmat que presentaran al·legacions al document, durant el període que s’iniciarà a principis de setembre, ja que l’agost és inhàbil, i s’allargarà 45 dies hàbils, 60 de naturals. Durant aquest període es posarà en marxa un servei d'atenció ciutadana específica amb tècnics municipals i de l'empresa responsable de l'elaboració del POUM, Font Viñolas Arquitectes.

TAGS: POUM, aprovació, ple

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els divendres cada 15 dies.

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)