TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 24 d'agost del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Departament d’Ensenyament ha demanat als consells que allarguin la situació actual.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
11/07/2018

Les AMPA del Pla de l’Estany podran fer-se càrrec de la gestió dels menjadors escolars un curs més

Arxius d'audio:

 
  •  11/07/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El Consell Comarcal ha pres la decisió a petició del Departament d’Ensenyament i ha demanat a les associacions de pares i mares que signin un document en què es comprometen a tornar la gestió al Consell després d’aquest “impàs”.

 

Després d’haver anunciat a les AMPA que el curs que ve recuperaria la gestió dels menjadors escolars, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha anunciat ara a les entitats que podran fer-se càrrec de la gestió un any més. La decisió s’ha pres després de la reunió de la setmana passada amb el Departament d’Ensenyament, que ha demanat als consells que allarguin la situació actual un curs més, a l’espera d’una determinació definitiva.

 

Per cobrir-se les espatlles, l’ens del Pla de l’Estany ha fet arribar un document a les AMPA de la comarca perquè es comprometin a retornar-los la gestió d’aquí a un any, en cas que no hi hagi cap decret del Departament que dictamini el contrari. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, ha explicat que van demanar al Govern que els donés una opció que els cobrís legalment durant aquest any i, en no obtenir-la, van optar per fer signar a les associacions de mares i pares aquest compromís.

 

La Generalitat treballa en un nou decret de menjadors

 

El canvi en la gestió dels menjadors escolars respon, segons el Govern, a l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractació, que fa que s’hagi de convocar un concurs públic i, per tant, que se n’encarregui l’administració. El Departament fa temps que treballa per trobar la fórmula amb la qual les AMPA puguin continuar ocupant-se de la gestió dels menjadors amb “seguretat jurídica i dins un marc legal”. En paral·lel, la Generalitat està treballant en la confecció d’un nou decret de menjadors que s’adapti a les normatives i a les necessitats actuals, amb la voluntat que aquest nou document aporti “una solució jurídica per tal que les AMPA puguin continuar gestionant el servei”.

 

Durant aquest any d’”impàs”, el president del Consell del Pla de l’Estany confia que el departament aprovi aquest nou decret i prengui una determinació clara sobre la gestió dels menjadors. Mentrestant, assegura que “estem allà mateix”, sense cap solució “que ens deixi tranquils a tots”.

 

Mobilitzacions de les AMPA

 

El conflicte per la nova gestió dels menjadors escolars ha marcat l’actualitat educativa els darrers mesos. Les AMPA del Pla de l’Estany i el Gironès han convocat diverses manifestacions perquè creuen que els canvis no responen a la nova Llei de Contractes sinó a una interpretació política “a la seva mida” de la nova llei. A més, consideren que si la gestió del menjador surt a concurs s’afavor les grans empreses en detriment de les locals i de la qualitat del servei.

 

De moment, cap de les AMPA del Pla de l’Estany ha signat el compromís de cedir la gestió al Consell Comarcal si d’aquí a un any no s’ha aprovat cap decret del departament al respecte.

 

TAGS: menjadors, AMPA

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00