TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El Servei de mediació s’ha inclòs al mapa de centres mediadors de Catalunya.

Publicitat

Educació » Secundària    + d'aquest tema
09/07/2018

El Servei de Mediació de l’Ins Pla de l’Estany atén 5 casos durant el primer curs de funcionament

Arxius d'audio:

 
  •  09/07/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els responsables del centre en fan un bon balanç i continuaran desenvolupant el projecte els propers cursos amb l’objectiu d’evitar que petits conflictes derivin en problemes més greus.

 

L’Ins Pla de l’Estany ha posat en marxa aquest curs el Servei de mediació, adreçat a tots els alumnes del centre que es troben en una situació de conflicte amb un o altres alumnes i volen solucionar-ho de manera pacífica, amb diàleg i sense trencar la relació amb l’altre. La idea és que quan es produeixi el conflicte una o totes les persones que han tingut el problema sol·licitin la intervenció de l’equip de mediadors i mediadores per gestionar i intentar resoldre’l.

 

Durant aquest primer curs s’han fet un total de 5 mediacions, que han acabat en acord. Els alumnes que s’han acollit al servei de mediació expliquen que n’han quedat satisfets perquè així han pogut parlar amb l’altra part i han arribat a un acord, sense trencar la relació entre ells.

 

Des del centre també se’n fa una valoració molt positiva. El director de l’Ins Pla de l’Estany, Genís Barnosell, assegura que, més enllà de si hi ha conflictes o no, el servei és una eina preventiva i també un aprenentatge pels alumnes, que coneixen altres maneres de solucionar petites discussions i eviten que vagin a més.

 

Des de l’equip de mediadors han participat un total de quatre professors i nou alumnes. Entre els mediadors del servei hi ha un equip de coordinació que rep una fitxa de demanda de mediació, l’analitza i escull els mediadors que millor s’adapten al conflicte a mediar. Després, els proposa la mediació i aquests queden amb una de les parts i després amb l’altra per saber les versions que tenen de com han arribat a la situació de conflicte, com estan, i si totes les parts hi estan d’acord. Es fa com a mínim una trobada amb tothom per internar arribar a un acord, però entrar a mediar és voluntari.


Els mediadors, que són neutrals i no estan a favor de cap de les parts en conflicte, el que fan és conduir la sessió però són les parts confrontades les que acaben proposant una solució i un acord que les satisfaci. Tot el procés és confidencial i els mediadors no explicaran què ha passat ni què han dit els participants durant la mediació.

 

Els alumnes també valoren que siguin altres alumnes els que participin a les mediacions, ja que pensen que poden entendre millor la situació i no jutjar. Els 5 conflictes resolts durant aquest curs pel servei han estat sol·licitats per alumnes de primer i segon d’ESO, i la intenció és continuar treballant per fer-lo extensible a altres edats els propers cursos.

 

El Servei de mediació de l’Ins Pla de l’Estany s’ha inclòs al mapa de centres mediadors de Catalunya. De cara a pròxims cursos, s’està estudiant la manera d’incloure als professors perquè també puguin entrar a mediar, ja sigui entre ells o amb les alumnes.

 

TAGS: Barnosell

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Els divendres cada 15 dies.