TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els responsables del projecte al Frigolet van recollir el guardó el dissabte passat.

Publicitat

Educació » Primària    + d'aquest tema
04/07/2018

La revolució de la biblioteca de l’escola El Frigolet rep el primer premi de la Fundació Jaume Bofill

Arxius d'audio:

 
  •  04/07/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El centre va ser un dels 30 finalistes que durant aquest curs han elaborat un projecte per repensar els usos de la seva biblioteca, i finalment ha estat escollit guanyador junt amb l’escola El Despujol de les Masies de Voltregà.

 

La proposta de l’escola El Frigolet de Porqueres per promoure la innovació i la cohesió educativa a través de la seva biblioteca ha guanyat el primer premi ex aequo de la convocatòria Biblio(r)evolució de la Fundació Jaume Bofill, dotat amb 6.000 euros.

 

Aquesta crida a repensar les biblioteques escolars va rebre 145 candidatures d’arreu de Catalunya, 30 de les quals van ser finalistes. Entre elles, les presentades per l’escola El Frigolet de Porqueres i l’Ins Pla de l’Estany de Banyoles.

 

El projecte del Frigolet, concretament, s’ha centrat en com dinamitzar la recerca i la utilització dels llibres de coneixement en el treball de reptes i projectes d’escola. I ho han fet a partir del que han anomenat ‘Laboratoris d’inspiració’, amb material a cada aula per treballar les intel·ligències múltiples dels alumnes. La directora del centre, Eva Peral, ha explicat que l’objectiu és ajudar els alumnes, que treballen sense llibres de text, en fer una recerca d’informació útil, fiable i de qualitat.

 

El jurat ha valorat que els “Laboratoris d'inspiració” promouen la construcció del coneixement de forma col·laborativa entre els docents, tot basant-se en l'experimentació i l'exploració del fons de la seva biblioteca.

 

Eva Peral assegura que aquest només és el plantejament del repte i a partir d’ara hauran de continuar treballant-hi. L’objectiu final és que tota l’escola es converteixi en una gran biblioteca de coneixement.

 

El Frigolet comparteix el primer premi amb l'escola El Despujol, de les Masies de Voltregà, i el jurat també ha atorgat tres segons premis de 1.500 euros a una escola de Terrassa i a dos instituts de Cervera i de Barcelona.

 

La Biblio(r)evolució es va posar en marxa al novembre passat, amb la recepció de propostes; la selecció es va fer pública al febrer, el procés de mentoria a càrrec de diversos experts es va allargar fins al 15 de maig i el passat dissabte 30 de juny es va donar a conèixer la decisió del jurat. A partir de totes les solucions plantejades, la Fundació Jaume Bofill confeccionarà un compendi de propostes de polítiques públiques que l'entitat preveu presentar públicament a l'octubre, a l'inici del curs vinent.

TAGS: Frigolet, Bibliorevolucio

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 13h

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dilluns de 21 h a 22 h.