TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La intenció és que el projecte segueixi els propers cursos.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
25/06/2018

L’Ins Pla de l’Estany i El Frigolet participen en un programa per actualitzar els usos de la seva biblioteca

Arxius d'audio:

 
  •  25/06/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Cada un dels centres ha elaborat una proposta i un repte concrets, en el marc del programa Biblio(r)evolució de la Fundació Jaume Bofill, que ha seleccionat 30 centres d’uns 150 candidats.

 

‘Biblio(r)evolució: Repensem els usos de la biblioteca escolar’ és un programa de la Fundació Jaume Bofill que han dut a terme diversos centres educatius catalans per definir i cocrear usos innovadors que integrin la biblioteca escolar com un agent que respon als reptes actuals de l’educació. Concretament, al programa s’hi van inscriure prop de 150 centres educatius, dels quals la Fundació Bofill en va seleccionar 30, entre ells l’institut Pla de l’Estany de Banyoles i l’escola El Frigolet de Porqueres.

 

Cada un dels centres ha estat treballant des del gener en un projecte concret per repensar els usos de la seva biblioteca i adequar-los a les necessitats actuals dels seus alumnes. D’una banda, l’Ins Pla de l’Estany ha plantejat un projecte de renovació de la biblioteca escolar que es fonamenta en diferents objectius: la renovació i actualització del fons, la implicació de diferents agents del propi centre, i donar eines per fomentar la competència informacional dels alumnes. El director de l’institut, Genís Barnosell, ha explicat que els alumnes del grau superior d’informàtica estan treballant en un nou programa de recerca d’informació més atractiu i ràpid que l’actual. I també es treballarà perquè els estudiants aprenguin altres recursos digitals més enllà de la viquipèdia.

 

Per la seva banda, el projecte de l’escola El Frigolet de Porqueres s’ha centrat en com dinamitzar la recerca i la utilització dels llibres de coneixement en el treball de reptes i projectes d’escola. L’objectiu és ajudar els alumnes a fer una recerca d’informació útil, fiable i de qualitat, ja sigui en format digital o en paper. La directora del centre, Eva Peral, ha explicat que el seu projecte s’ha concretat en el que han anomenat ‘Laboratoris d’inspiració’, amb material a cada aula per treballar les intel·ligències múltiples dels alumnes i ajudar-los en els reptes del dia a dia de l’escola.

 

L’Ins Pla de l’Estany i l’escola El Frigolet han hagut d’elaborar un vídeo, un pòster i un text per explicar el seu projecte de biblioteca. L’objectiu és que el treball fet no es quedi tan sols aquí sinó que el vagin desenvolupant els pròxims cursos.

TAGS: bibliorevolució, Frigolet, INS, Pla, Estany

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 10:00h

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00