TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 17 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’import de totes les actuacions ascendeix a 2,5 milions d’euros.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
21/06/2018

L’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subvencionar íntegrament l’ampliació de l’abocador de Puigpalter

Arxius d'audio:

 
  •  21/06/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’agència també invertirà en el segellament de la fase actual de l’abocador i en la construcció d’una planta de transferència de residus, tot plegat valorat en 2,5 milions d’euros.

 

Tal com ja va avançar fa unes setmanes el Consell Comarcal, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) finançarà l’ampliació del dipòsit controlat del Pla de l’Estany, situat a Puigpalter. També finançarà el segellament de la fase actual de l’abocador i la construcció d’una planta de transferència de residus.

 

Des d’un inici, estava previst omplir el dipòsit controlat del Pla de l’Estany en tres fases. La primera ja s’ha executat, s’hi han dipositat els residus i s’ha segellat l’àmbit. Actualment està en funcionament la segona, que té una capacitat romanent per admetre residus durant poc més d’un any; i la tercera està pendent de preparar-se. Gràcies a la subvenció de l’ARC, es podrà segellar la segona fase quan el vas quedi del tot ple. Mentrestant, s’enllestirà la tercera, que garantirà poder seguir abocant residus en el moment que el vas actual quedi reblert. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha destacat que es tracta d’una actuació urgent, ja que al 2n vas de l’abocador li queden pocs mesos de vida.També es construirà una planta de transferència des d’on la fracció resta dels residus municipals es distribuirà fins a la futura planta de la Garrotxa. Allà rebran el tractament previ a la disposició que preveu la normativa. Les altres fraccions, com els envasos o el paper i el cartró, s’enviaran a d’altres plantes de gestió.

 

La construcció d’aquesta planta, sumat a l’objectiu d’anar incrementant el reciclatge a la comarca, farà que el tercer vas garanteixi el dipòsit controlat de deixalles a Puigpalter pels pròxims anys.L’import de totes les actuacions ascendeix a 2,5 milions d’euros, que procediran del Fons del cànon de residus municipals. Aquest fons es nodreix dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, uns impostos ecològics que contribueixen al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible de les deixalles municipals.

 

Aquest projecte s’emmarca en la planificació de l’ARC corresponent al Pla Territorial Sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

TAGS: abocador, Puigpalter

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)