TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 19 de maig del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Ajuntament i UGT han signat el conveni aquest matí.

Publicitat

Economia » Laboral - Ocupació    + d'aquest tema
11/06/2018

L’Ajuntament de Banyoles i UGT signen un conveni per fer prevenció de situacions d’emergència laboral

Arxius d'audio:

 
  •  11/06/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’objectiu és detectar aquestes situacions abans que es produeixin per així agilitzar-ne la gestió i derivar els casos a Serveis Socials i a programes laborals.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha signat aquest dilluns un conveni amb el sindicat UGT per atendre treballadors de la ciutat amb risc de perdre la feina i, conseqüentment, quedar en una situació d’emergència social.

 

És el tercer conveni d’aquestes característiques que signa UGT a les comarques gironines, després de l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal de la Garrotxa, i l’objectiu és prevenir per agilitzar la gestió en aquests casos. Els sindicats són els que detecten primer aquestes situacions d’emergència en una empresa, i amb aquest conveni podran avisar amb temps el consistori, que activarà els mecanismes socials i laborals de què ja disposa.

 

El secretari general d’UGT a Girona, Xavier Casas, ha explicat que el conveni té com a objectiu avançar-se als fets per gestionar-los millor. A més, assegura que en aquests casos d’emergència laboral i social, el treballador se sent desemparat i moltes vegades li costa fer el pas d’acudir a Serveis Socials; en aquest cas, és l’administració, prèviament advertida per UGT, qui s’acosta a ell.

 

Actualment, l’atur a Banyoles ha baixat i la taxa se situa en un 8,17%, dos punts per sota la de la demarcació de Girona, que és del 10,5%. Tot i això, Casas ha alertat de l’aparició d’una nova categoria social, que són els “treballadors pobres”, que cobren sous molt baixos però computen com a persones ocupades.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha valorat molt positivament la signatura d’aquest conveni, que és en benefici de tota la ciutadania. Segons Noguer, la fluïdesa entre aquestes associacions de treballadors i les administracions públiques és molt important per fer front a aquest tipus de situacions i activar els programes d’acció social i de reinserció laboral.

 

Entre els sectors on cal més atenció, el responsable de la UGT ha citat les externalitzacions de serveis i el sector carni, tot i que també atenen petites i mitjanes indústries i treballadors autònoms, que són els que predominen a Banyoles i el Pla de l’Estany. UGT espera estendre pròximament aquest tipus de convenis a altres municipis gironins com Figueres o Blanes.

TAGS: UGT, conveni, prevenció, emergència, laboral

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 13h

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)