TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 de novembre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada

Publicitat

Economia » Turisme    + d'aquest tema
06/06/2018

Sis productors del Pla de l’Estany donaran a conèixer els seus productes al Benvinguts a Pagès

Arxius d'audio:

 
  •  06/06/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Oli, nous, vedella ecològica, làctics, mel i vi són els aliments que es podran degustar aquest cap de setmana a la comarca en l’edició amb més participants de la iniciativa, en què també hi participen sis allotjaments i quatre restaurants del Pla de l’Estany.

 

Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries, restaurants, allotjaments i activitats per donar a conèixer la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat.

 

Al Pla de l’Estany, en aquesta edició s’ha pràcticament doblat el nombre de productors i establiments participants. Concretament, són sis productors, sis allotjaments turístics i quatre restaurants. Entre els productes que es podran conèixer de primera mà i degustar, hi ha l’oli Mas Auró d’Esponellà, que ha participat a totes les edicions fins ara de la iniciativa. Són productors d’oli d’oliva verge premiats amb diverses medalles d’or a concursos internacionals de Londres, Japó i Nova York. Produeixen uns 5.000 litres anuals de diferents varietats, que els assistents al Benvinguts a Pagès d’aquest cap de setmana podran degustar després de la visita a l’olivar i al molí. Ho explica Carme Salvadó, propietària de Mas Auró.

 

El Benvinguts a Pagès serà una oportunitat per conèixer aquest i altres productes que es produeixen a la comarca, moltes vegades poc coneguts. Al costat de l’oli, l’explotació familiar de nous Can Llavanera també ha volgut promocionar el seu producte oferint una visita i un tast a l’explotació. El seu responsable, Josep M. Guixeras, explica que poca gent coneix el procés de la nou abans del seu consum.

 

La marca Vedella del Terraprim, d’Orfes, també participarà per primer cop al Benvinguts a Pagès per donar a conèixer el seu producte, fruit d’una ramaderia semiextensiva en què les cries neixen a l’aire lliure i s’alimenten de la llet de les seves mares i les pastures. Jordi Punset és un jove ramader que ha fet una aposta per aquest producte de qualitat, que ven a uns pocs clients i a restaurants de proximitat. Punset explica les dificultats de combinar la feina al camp amb la difusió i comercialització dels productes.

 

També es podrà visitar la granja Mas Colomer, una altra nova incorporació de la comarca al Benvinguts a Pagès d’enguany, especialitzats en l’elaboració de iogurts, flams, matons i pastissos de formatge amb llet de vaca. El seu responsable és en Francesc Darnés, que vol que els clients tornin a recuperar el gust dels aliments que consumeixen.

 

El Celler Baronia de Vilademuls, Medalla d’Argent pel seu vi negre de criança de l’any 2012 al concurs Giroví, així com la mel Dolça Abella (Crespià), productors de mel amb abellars a diferents parcs naturals per buscar les millors floracions; són altres productors del Pla de l’Estany que participen aquest cap de setmana al Benvinguts a Pagès.

 

Restaurants i allotjaments

 

També, els restaurants Can Roca d’Esponellà, Can Mià de Palol de Revardit, la Cassola de Banyoles i Mas Ferrer de Cornellà del Terri. Així com el càmping La Vall de Campmajor i els allotjaments de turisme rural Can Cleda d’Esponellà, Can Font Olives de Vilademuls, Can Xargay de Mata, El Solei de Porqueres, l’hotel rural La Sala de Camós i Mas Tulsà de Palol de Revardit.

 

En la línia de potenciar els productors de proximitat, el Consell Comarcal es planteja repetir la iniciativa fora del Benvinguts a Pagès.

TAGS: Benvinguts, pagès

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Últim dissabte de mes a les 10:00h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)