TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 19 de maig del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
‘La serva padrona’ situa l’acció en l'actualitat a partir de l'obra creada el 1733.

Publicitat

Cultura » Música    + d'aquest tema
30/05/2018

La companyia Teatre de les Comèdies porta l’òpera ‘La serva padrona’ a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  30/05/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La companyia es caracteritza per presentar obres cèlebres en petit format adaptades al català per apropar-les al gran públic.

 

La companyia Teatre de les Comèdies presenta l’òpera ‘La serva padrona’ aquest diumenge a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Estrenada l’any 1733, és l’obra més coneguda de Giovanni Battista Pergolesi i explica la història d’un home benestant, Uberto, i els seus dos criats, Serpina i Vespone. És una versió escènica actualitzada pel dramaturg Iban Beltran i amb direcció musical de Marcel Pascual.

 

Un dels objectius de Teatre de les Comèdies és enriquir el panorama operística a través d’una proposta singular: presentar òperes cèlebres de petit format adaptades al català. Així, el públic pot seguir el desenvolupament de l’acció alhora que gaudeix de la música. El programador de Joventuts Musicals de Banyoles a l’Auditori, Miquel Cuenca, destaca l’aposta de l’Ateneu per la diversitat de gèneres i la voluntat d’apropar l’òpera al gran públic amb aquesta proposta “de butxaca”.

 

Nascuda al bressol del Teatre Bartrina de Reus, la companyia Teatre de les Comèdies porta mesos promovent 'La serva padrona' a diferents auditoris i teatres catalans. La formació la integren Laia Frigolé (soprano), Xavier Mendoza (baríton), Arnau Colom (actor), Marcel Pascual (concertino), Àngela Moro i Albert Carbonell (violí), Elizabeth Gex (viola), Enric Prats (violoncel), Gregori Ferrer (clavecí) i Iban Beltran (director d’escena).

 

‘La serva padrona’ situa l’acció en el context actual a partir de l’argument creat per Gennaro Di Federico el 1733, quan l’obra es va estrenar a Nàpols. Músics i actors interactuen junts a l’escenari durant l’espectacle i interpreten en català els textos traduïts i adaptats per Marcel Pascual. Tal com passa en l’original italià, l’adaptació catalana presenta un text parcialment rimat i s’ha elaborat intentant fer coincidir els accents textuals i els musicals, de manera que l’acoblament de música i paraula soni natural a l’oïda.

 

El concert és diumenge a les 19 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Les entrades es poden comprar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o bé per Internet al web www.cultura.banyoles.cat.

TAGS: serva, padrona, òpera

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Els divendres cada 15 dies.

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)