TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El gerent, Lluís Coromina, amb sacs de farina ecològica de l'empresa.

Publicitat

Economia » Economia    + d'aquest tema
17/04/2018

La Farinera Coromina de Banyoles invertirà 1 MEUR en cinc anys per modernitzar la fàbrica

Arxius d'audio:

 
  •  17/04/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’empresa treu al mercat tres farines ecològiques amb segell de “Km 0” i preveu facturar 12,5 MEUR aquest 2018.

 

L'any passat, la Farinera Coromina de Banyoles va invertir uns 80.000 euros per adequar el magatzem de producte acabat i aquest 2018 iniciarà un procés de "modernització" de la fàbrica amb un cost d'1 MEUR en els pròxims cinc anys. Una de les actuacions més innovadores serà la incorporació d’un braç automatitzat que agafarà les mostres de cereal dels camions que arriben a la fàbrica. Les mostres s’enviaran fins al laboratori, situat al costat, a través d’uns conductes d’aire comprimit des d’on els tècnics comprovaran si el blat és apte per entrar a les instal·lacions. Aquest procés, que es preveu implantar aquest any, permetrà reduir a la meitat el temps que s’hi destina, passant de l’hora que actualment es destina per camió a trenta minuts.

 

El gerent de l'empresa, Lluís Coromina, explica que l’objectiu de l’automatització de la majoria de processos és poder extreure de forma automàtica i a temps real dades que després permetran prendre decisions per millorar la productivitat, l’eficiència o fins i tot reduir costos. Segons Coromina, aquesta automatització no comportarà una reducció de llocs de treball sinó que és “una via per potenciar el creixement”. Són declaracions recollides per l’ACN.

 

Tres noves farines ecològiques “Km 0”

 

L’empresa banyolina, amb 45 treballadors, va decidir apostar fa uns anys per la qualitat i la innovació en veure que al mercat nacional hi havia empreses molt més grans que podien oferir una farina a preus i costos més baixos. Seguint aquesta línia, l'any 2012 van inaugurar un laboratori de panificació des d'on es fan els controls de qualitat de les farines que elaboren i les proves de nous productes. Arran del procés d'investigació, han sorgit diferents productes. És el cas de les tres farines ecològiques i amb segell de "km 0" (integral, panificable i de força), les primeres que treuen d'aquesta gamma feta només amb blat conreat al Pla de l'Estany. Les presenten oficialment a la Fira Alimentària de Barcelona si bé es van començar a comercialitzar el setembre de l'any passat.

 

Aquesta línia ecològica ha tingut una bona acollida, superant les previsions de la mateixa empresa. Segons Coromina, s'havien fixat vendre unes 10 tones de farina ecològica al mes en aquesta primera campanya però la xifra ja s'ha doblat. Això ha fet que hagin hagut d'ampliar la superfície de conreu de blat en la propera collita per poder donar resposta a la demanda.

 

La farina ecològica només representa el 5% del total de les vendes de l'empresa, que té un catàleg amb més de 100 referències. Actualment ja en venen a França i més recentment a Portugal. La previsió és treure nous productes de la gamma ecològica més endavant.

 

12,5 MEUR de facturació el 2018

 

Durant el 2017, any del seu 120è aniversari, l'empresa va facturar 11,5 MEUR, un 4% menys que l'any anterior que havia arribat als 12 MEUR. La baixada de preus de la farina dels mercats va ser-ne la principal causa. Aquest any, però, les previsions són més optimistes i confien arribar als 12,5 MEUR i continuar amb un creixement sostingut. Els seus clients són flequers artesanals i indústria que busquen una farina "de gamma alta". La seva cartera suma uns 700 clients, la majoria a Catalunya, Balears i País Valencià i la fàbrica produeix 40.000 tones de blat a l'any.

TAGS: farinera, Coromina

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)