TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 24 de març del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 11:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Algunes AMPA gestionen directament el menjador del centre. (F: ACN)

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
16/04/2018

Les AMPA de les escoles del Pla de l’Estany reclamen poder continuar amb la gestió del menjador escolar

Arxius d'audio:

 
  •  16/04/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El Consell Comarcal els vol retirar la gestió del servei, que algunes associacions de famílies duen a terme des de fa anys, al·legant que la nova Llei de Contractes del Sector Públic no els permet continuar amb aquesta activitat.

 

El passat mes de gener les AMPA del Pla de l’Estany van ser informades pel Consell Comarcal de la seva intenció de recuperar la gestió del servei de menjador al·legant que la nova Llei de Contractes del Sector Públic no els permet continuar duen a terme aquesta tasca. Des d’un principi les AMPA s’han oposat a aquesta decisió, ja que consideren que l’argument del Consell és fals i es tracta més d’una qüestió de voluntat política amb l’objectiu de recuperar el control del servei de menjador per cedir-lo a grans empreses del sector.

 

Segons les AMPA, assessorades jurídicament per la FaPaC, en cap cas la decisió està relacionada amb la legalitat vigent ja que la gestió del servei de menjador es regeix pel Decret 160/1996, de 14 de maig, per la qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents de titularitat del Departament d’Ensenyament, i no per la Llei de Contractació del Sector Públic.

 

El portaveu de les AMPA del Pla de l’Estany, Oriol Sallent, ha explicat que és un tema que els preocupa molt, i critica la manera com ha portat el tema el Consell Comarcal, reunint les AMPA per separat i amb missatges contradictoris.

 

Autogestió per part de la majoria d'AMPA

 

Des de fa anys, algunes d’aquestes AMPA gestionen directament el menjador, amb personal propi i productes ecològics i de proximitat. Altres contracten empreses del sector decidint, molt de prop, el tipus i la qualitat del servei que donen. Totes elles veuen que aquest canvi anirà en detriment dels criteris de qualitat, proximitat i alimentació saludable amb els què actualment s’ofereix aquest servei als nens i nenes de les escoles del Pla de l’Estany.

 

El servei de menjador escolar no es limita només a donar dinar als nens i nenes, sinó que és un espai educatiu que s’inclou dins el projecte de cada centre educatiu, i la gestió que en fan les AMPA garanteix que això sigui així i facilita que les famílies hi confiïn. Les associacions temen que amb el nou model, a banda de l’externalització del servei, es perdi aquest component educatiu.

 

Davant d’això, les AMPA s’han unit per mostrar el seu rebuig frontal i el seu malestar enfront la decisió del Consell Comarcal del Pla de l’Estany de deixar-les fora de la prestació d’aquest servei el curs vinent sense ni tan sols poder prendre decisions respecte la tipologia del servei que volen a cada escola. Fins i tot, els consells escolars dels centres educatius implicats han aprovat declaracions per donar suport al model actual del servei de menjador escolar, així com per reclamar que siguin els mateixos consells escolars qui puguin prendre les decisions més adients quant a la gestió del servei en cadascun dels casos.

 

La FaPaC els dona suport

 

La FaPaC s’ha reunit amb les AMPA afectades per transmetre’ls el seu suport i acompanyar-les en la seva lluita perquè aquest canvi les deixa sense capacitat decisòria respecte el servei. Malgrat haver-ho sol·licitat per escrit, les AMPA afectades recorden que el Consell Comarcal no ha mostrat encara la seva voluntat per reunir-se de forma conjunta amb elles i, així, poder expressar les seves demandes.

 

Davant d’això, les AMPA han presentat un document conjunt exposant novament les seves raons per rebutjar la proposta de canvi de model de gestió del menjador escolar i sol·licitant una reunió de totes amb el Consell Comarcal amb la finalitat de resoldre la situació.

TAGS: gestió, menjador, escolar, AMPA

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)