TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 07 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu del migdia

i després...14:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
13:30

Hora final
14:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les inscripcions estan obertes a la pàgina web escenarisespecials.com.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
05/04/2018

Escenaris Especials organitza aquest dissabte la quarta Jornada de Teatre i Psicologia, sobre salut mental

Arxius d'audio:

 
  •  05/04/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Experts en psicologia i professionals del teatre parlaran sobre com prevenir algunes psicopatologies o potenciar una bona salut mental a través de les arts escèniques.

 

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà aquest dissabte la IV Jornada de teatre i psicologia, que organitzen Escenaris Especials i el Col·legi de Psicologia de Girona. En aquesta ocasió, la jornada reflexionarà sobre el teatre aplicat en l’àmbit de la salut mental.

 

Segons dades de la Generalitat, 1 de cada 4 catalans patirà un trastorn mental al llarg de la vida, una xifra que s’emmarca dins la tendència a l’alça d’aquests trastorns en l’àmbit mundial.

 

En aquest context, la cita té com a objectiu establir lligams entre el teatre i les alteracions de tipus emocional, cognitiu i/o de comportament. La creadora d’Escenaris Especials, Clàudia Cedó, ha explicat que els ponents parlaran d’estratègies per potenciar una salut mental positiva i impulsar el teatre com a eina d’expressió emocional i prevenció d’algunes psicopatologies.

 

Espai de trobada entre professionals de la salut i el teatre

 

La IV Jornada de Teatre i Psicologia vol ser un espai de formació i debat on contextualitzar el concepte de psicopatologia i visualitzar algunes eines aportades des de l’art dramàtic que poden ser útils en contextos sanitaris. Durant tot el dia, els assistents escoltaran ponències de diferents professionals de l’àmbit de la salut, la psicologia i l’art dramàtic per reflexionar sobre la força del teatre com a espai d’expressió personal i element de prevenció en contextos sanitaris.

 

Entre d’altres, intervindran la catedràtica en infermeria psicosocial Maria Teresa Lluch i la psiquiatra Carme Mariscot, les actrius Anna Alarcón i Cristina Cervià i diversos integrants de la Cia. Brots de Pallapupas.

 

La jornada, que s’havia de fer el passat mes de novembre però es va posposar per la situació política, és aquest dissabte 7 d’abril a l’Auditori de l’Ateneu. Està adreçada a professionals i estudiants de l’àmbit de la salut, de l’educació i de l’art dramàtic, però també a tothom interessat en la temàtica. Les inscripcions estan obertes a la pàgina web d’Escenaris Especials (www.escenarisespecials.com).

TAGS: psicologia, teatre, Escenaris, Especials

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dijous de 22h a 23h