TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 04 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
‘La revolució neolítica...’ es podrà veure fins el 16 de setembre.

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
15/03/2018

L’exposició ‘La Draga, el poblat dels prodigis’ arriba al Museu d’Arqueologia de Girona

Arxius d'audio:

 
  •  15/03/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La mostra, que s'ha exposat durant mig any a Barcelona, reuneix per primera vegada gairebé 300 peces del Museu Arqueològic de Banyoles i es complementa amb un audiovisual de realitat augmentada que permet al visitant fer una passejada pel poblat de la Draga de fa 7.400 anys.

 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles presenten aquest divendres al Monestir de Sant Pere de Galligants de Girona l’exposició de producció pròpia ‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’.

 

La mostra és un aparador dels resultats de pràcticament 30 anys d’exhaustives excavacions arqueològiques al poblat de la Draga de Banyoles, que data de fa uns 7.400 anys. Una recerca encapçalada per un equip multidisciplinar format per científics del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF) i el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

 

Gairebé 300 peces inèdites

 

L’exposició reuneix per primera vegada gairebé 300 peces del Museu Arqueològic de Banyoles, entre les quals destaquen peces de fusta i matèria orgànica úniques, així com elements estructurals de les cabanes, penjolls, cargolines, braçalets de marbre o restes de menjar, entre d’altres.

 

La conservadora del museu arqueològic banyolí, Andrea Ferrer, ha destacat que la majoria d’objectes s’exposen al públic per primera vegada.

 

Passejada virtual en 3D pel jaciment

 

La mostra s’estructura en quatre àmbits que responen a quatre conceptes bàsics: l’emoció, que mostra l’impacte que va generar la descoberta de l’assentament del poblat de la Draga el 1990 i presenta els arqueòlegs protagonistes de la recerca; l’ànàlisi, que presenta una col·lecció singular de peces representatives del jaciment; la interpretació, que reconstrueix el panorama del que va succeir a La Draga durant aproximadament 400 anys gràcies a les dades obtingudes; i la imaginació, que inclou un audiovisual de realitat augmentada que permet al visitant entrar al poblat de fa 7.400 anys.

 

L’exposició monogràfica sobre el Poblat Neolític de la Draga arriba a Girona després d’haver estat exposada mig any al Museu d’Arqueologia de Catalunya de Barcelona, on l’han visitada més de 10.000 persones. Andrea Ferrer ha destacat el gran aparador que les dues exposicions suposen per al jaciment banyolí.Fins al 16 de setembre a Girona

 

‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ s’inaugura aquest divendres a les 19 h amb la presència de diverses autoritats. La mostra es podrà veure al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona fins al 16 de setembre i s’organitzaran diverses activitats paral·leles conjuntament amb el Museu Arqueològic de Banyoles.

TAGS: exposició, Draga, poblat, prodigis

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.