TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 21 de setembre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:07

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte s'ha presentat aquest matí al Consell Comarcal.

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema Economia » Turisme    + d'aquest tema
16/02/2018

El Consell Comarcal posa en valor la gastronomia i els productors locals en un nou programa televisiu

Arxius d'audio:

 
  •  16/02/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

‘Del Pla al plat’ s’emetrà durant quatre setmanes a Banyoles Televisió i farà un recorregut des de l’origen del producte fins a l’elaboració d’una recepta tradicional amb un xef reconegut del territori.

 

‘Del Pla al plat’ és un nou programa divulgatiu de periodicitat setmanal que Banyoles Televisió començarà a emetre dilluns que ve i que té l’objectiu d’acostar la gastronomia del Pla de l’Estany i els seus productes a l’espectador. Produït per Banyoles Televisió conjuntament amb l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal, en cada programa, un reconegut xef del Pla de l’Estany, acompanyat del presentador, Arnau Vila, cuinarà al plató una recepta tradicional. Per fer-ho, utilitzarà productes típics de la zona, que seran l’excusa per trepitjar el territori i parlar amb productors de la comarca.

 

El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, ha explicat que el programa vol donar a conèixer, de primera mà, el valor afegit de la producció i la gastronomia de quilòmetre zero.

 

4 capítols: all, mel, vedella i carbassa

 

Concretament, seran quatre capítols que recorreran les poblacions de Vilavenut, Banyoles, Crespià i Esponellà per conèixer productors d’all, mel, vedella i carbassa. El programa recorre en format reportatge aquests quatre pobles per parlar amb l’agricultor d’horta ecològica, Joan Campos; l’apicultor de La Dolça Abella Sergi Prada; Miquel Trias, de Carns Trias; i Oriol Serrà, de l’empresa d’agricultura ecològica Biòrica. Els restaurants participants són Can Xabanet, Ca l’Arpa, Vora Estany i La Cisterna.

 

L’Associació Banyoles Comerç i Turisme és qui s’ha ocupat de la coordinació i el contacte amb productors i restauradors.

 

Segona aventura culinària

 

Aquesta no és la primera vegada que el Consell Comarcal, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i Banyoles Televisió s’uneixen per promocionar els productes i restaurants del territori. Fa un any es va començar a emetre el programa ‘Això è mel’, que es basava en una recepta a plató a càrrec d’un xef reconegut. El director de Banyoles Televisió, David Mir, ha explicat que els continguts de gastronomia funcionen molt bé a nivell d’espectadors i el que s’ha fet aquesta vegada és fer un pas més i plasmar tot el cicle del producte fins arribar a la taula.

 

El primer capítol de ‘Del Pla al plat’, de 50 minuts de durada, s’emetrà el proper dilluns a les 21.20 h a Banyoles Televisió. El programa es podrà veure també a una desena de televisions locals de Catalunya adherides a la TDI i, alhora, estarà disponible a través de la pàgina web de Banyoles Televisió i dels seus perfils de les xarxes socials. La intenció és poder ampliar la col·laboració i poder fer-ne més capítols pròximament.

TAGS: Plat, Pla, cuina, Televisió

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Dijous de 20:00 a 21:00