TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 18 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:07

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
St. Miquel haurà de reduir la previsió de sòl urbà a dos nuclis del municipi.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
13/02/2018

La comissió d’Urbanisme demana una sèrie de millores per aprovar el POUM de Sant Miquel de Campmajor

Arxius d'audio:

 
  •  13/02/2018

 

Sant Miquel de Campmajor    + d'aquesta zona

 

Entre d’altres, es demana la reducció de sòl urbà en una zona, i l’Ajuntament vol que es tinguin en compte les especificitats dels pobles petits i hi hagi més flexibilitat a l’hora d’aplicar la normativa general.

 

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor haurà de fer una sèrie de retocs al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal abans de poder-lo aprovar definitivament. Així li ho va requerir la Comissió d’Urbanisme de Girona després de la reunió de la setmana passada i on va assistir el mateix alcalde, Oriol Serrà.

 

Serrà ha detallat que, entre els aspectes que cal canviar segons Urbanisme hi ha la reducció de sòl urbà a dos nuclis on l’ajuntament preveia augmentar-lo. Es tracta del nucli de Sant Martí, on hi ha l’ajuntament i l’edifici de l’antiga escola, i l’entorn de Cal Secretari. Entre aquests dos nuclis, que el consistori vol unir amb un camí per a vianants, s’hi preveia una requalificació de sòl urbà per a 25 nous habitatges. La comissió, però, demana que es redueixi “per un possible potencial inundable”, segons uns informes de l’ACA.

 

La resta de millores que es demanen són qüestions més burocràtiques referents a informes pendents. S’ha de tenir en compte que el POUM de Sant Miquel es va començar a gestar l’any 2003 i no es va aprovar de forma inicial fins a l’any 2011. Des de llavors està pendent, amb els consegüents canvis de normativa que fan que canviïn alguns aspectes.

 

Els problemes dels pobles petits i la despoblació

 

L’alcalde, però, ha demanat a la comissió que sigui més flexible a l’hora d’aplicar la normativa tenint en compte les especificitats de pobles petits com Sant Miquel, que no poden ser tractats com ciutats grans amb uns condicionants diferents. Per exemple, a l’hora de planificar els serveis i la possibilitat de permetre activitats econòmiques que no siguin agrícoles o ramaderes.

 

La redacció del nou Pla urbanístic de Sant Miquel s’està allargant en el temps en part degut al fet que és un municipi molt disseminat i sense un nucli clar oficial. Actualment, el poble té 226 habitants i la lluita per la despoblació és un dels aspectes que s’han de tenir en compte al nou POUM, que l’Ajuntament confia poder tenir aprovat a la tardor.

TAGS: Campmajor, POUM

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Últim dissabte de mes a les 13h