TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 03 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu del migdia

PLAY
Hora inicial
13:30

Hora final
14:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El nou servei s’ha posat en marxa aquest mes de gener.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
29/01/2018

El Pla de l’Estany disposa d’un nou centre per l’atenció a la salut mental infantil i juvenil

Arxius d'audio:

 
  •  29/01/2018

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Està ubicat a l’edifici El Portal de Banyoles, i ha entrat en funcionament aquest mes de gener gràcies a un acord amb l’empresa pública Institut Assistència Sanitària (IAS).

 

El nou Centre de Salut Infantil i Juvenil (CSMIJ) del Pla de l’Estany s’ha posat en marxa aquest mes de gener. És un equipament cedit per l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i forma part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la Regió Sanitària de Girona. La seva posada en marxa és fruit de la inversió del Departament de Salut en l’atenció a la salut mental al conjunt del territori català, amb més de sis milions d’euros en el cas de la demarcació de Girona.

 

Amb les noves instal·lacions, ubicades a l’edifici El Portal de Banyoles (carrer Migdia, 1) s’amplia l’atenció especialitzada a la zona, gràcies a la incorporació d’un equip de professionals integrat per dues psicòlogues, una psiquiatra i una treballadora social, que oferiran atenció setmanal de dilluns a divendres.

 

Tota l'atenció centralitzada en un servei

 

Els centres que integren la xarxa d’atenció a la salut mental infantil i juvenil de les comarques gironines es dediquen a la valoració i al tractament de trastorns psíquics dels infants i joves fins a divuit anys. Fins ara, els infants que requerien d’aquest servei eren atesos al CAP per una psicòloga. En el cas que es requerís d’una atenció psiquiàtrica, s’havien de desplaçar a Girona. Ara, amb aquest nou equipament, tota l’atenció està centralitzada en un mateix servei. La cap de Serveis d’Atenció a la Infància i Famílies de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Vanesa Català, assegura que amb el nou dispositiu es guanya en accessibilitat i continuïtat assistencial. A més, és una millora en el treball en xarxa amb els serveis socials, educatius i d’atenció primària a la comarca.

 

Les instal·lacions del Portal acullen també altres serveis i programes destinats a l’atenció de la infància, els adolescents i les famílies que requereixen intervencions socioeducatives, terapèutiques i de suport. Com ara el Centre Obert, el Servei d’Intervenció amb Famílies, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que també atén a menors, i altres ajudes de suport psicològic a dones i infants o adolescents. D’aquesta manera, el Portal es converteix en un espai integral d’atenció en l’àmbit de la infància i les famílies.

 

258 pacients el 2017

 

L’accés al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil es duu a terme per derivació d’altres serveis del sistema de salut, ensenyament, serveis socials o justícia. Segons les dades provisionals del 2017, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) del Gironès-Pla de l’Estany va atendre gairebé 1.643 pacients, dels quals 258 eren del Pla de l’Estany. Els diagnòstics més freqüents són els trastorns adaptatius, els trastorns per dèficit d’atenció, per ansietat i trastorns de conducta alimentària.

TAGS: CSMIJ, salut, mental

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)