TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 d'octubre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte de millora de camins saludables ha obtingut un total de 19 vots.

Publicitat

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema
10/01/2018

La millora de camins saludables, proposta més votada als pressupostos participats de Cornellà

Arxius d'audio:

 
  •  10/01/2018

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

Enguany es dobla la partida i s’hi destinen 40.000 euros, que també serviran per posar més aparells i terra tou al parc infantil i per al programa de civisme i sensibilització del poble.

 

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha donat a conèixer els resultats del procés participatiu per elaborar els pressupostos del 2018. Enguany que es doblava el pressupost, passant de 20.000 euros a 40.000 euros, i els veïns podien escollir quines de les propostes prèviament presentades s’haurien de realitzar. El procés es va dividir en dues fases: en la primera, tots els veïns van poder aportar idees i propostes; i, en la segona, un cop avaluades les propostes, es van posar a votació.

 

Finalment, els projectes amb més vots han estat la millora de camins saludables del municipi (19 vots), posar terra tou i més aparells al parc infantil del costat de l'escola (16 vots), i el programa de civisme i sensibilització del poble (16 vots). Els veïns també han prioritzat la millora i enjardinament de la zona del passeig Sant Jordi (14 vots) i, en menor mesura, la rotonda dels Roures (6 vots) i millorar l’escenari de Can Font (3 vots).

 

L’alcalde, Salvador Coll, ha detallat que ara s’hauran de quantificar totes aquestes propostes per tal de dur-les a terme en el màxim nombre possible.

 

41 butlletes rebudes de 800

 

Si per elaborar els pressupostos de l’any passat el procés participatiu es va dur a terme durant el darrer trimestre de 2016, als pressupostos d’enguany les circumstàncies polítiques han fet que s’hagi allargat fins a principis de 2018. De les 800 butlletes que el consistori va repartir a les diferents llars del municipi, se n’han retornat 41, una xifra similar a la de l’any passat.

 

Si bé pot semblar una participació baixa, l’alcalde assegura que són les dades que s’acostumen a recollir en aquest tipus de processos en municipis similars, i afirma que el consistori hi continuarà apostant de cara als pròxims anys.

 

El pressupost de Cornellà del Terri per al 2018 puja a 2,6 milions d’euros, 400.000 dels quals per a inversions. D’aquests, 40.000 es destinaran als projectes escollits majoritàriament pels veïns.

TAGS: pressupostos, participats, pressupost, participatiu

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00