TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de gener del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els últims anys, s'han encarregat diverses prospeccions per buscar un pou amb garanties.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
10/01/2018

Sant Miquel enllesteix els últims tràmits per dur a terme la construcció de la xarxa d’aigua potable

Arxius d'audio:

 
  •  10/01/2018

 

Sant Miquel de Campmajor    + d'aquesta zona

 

El projecte, que preveu aprofitar un pou particular per construir un dipòsit municipal, està encallat des de fa temps per falta de finançament, però ara compta amb dues subvencions de l’ACA i la Diputació de Girona.

 

Sant Miquel de Campmajor està cada vegada més a prop de disposar d’una xarxa d’aigua potable eficient, una mancança que el municipi arrossega de fa anys. Després d’explorar infructuosament diverses opcions, l’any 2013, responsables del consistori i l’ACA van acordar que la millor solució per poder donar el servei era aprofitar el pou d’un particular amb cabal suficient. El principal escull, però, era la falta de finançament, fet que ha retardat el projecte fins a dia d’avui.

 

Ara, però, el consistori disposa de dues subvencions que li permetran executar l’obra dins aquest any. L’alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà, ha explicat que en aquests moments s’estan enllestint diversos tràmits burocràtics per poder aprovar el projecte. D’una banda, el Pla especial urbanístic del municipi, aprovat inicialment per ple; i també s’ha hagut de presentar un informe a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental, també pendent de resolució.

 

293 mil euros de l’ACA i 100 mil de la Diputació

 

La construcció de la xarxa d’aigua potable a Sant Miquel té un pressupost inicial de 420.000 euros, dels quals l’ACA n’aportarà 293.000 i la Diputació de Girona hi preveu destinar 100.000 euros. Això farà que el consistori hi hagi d’aportar una quantitat mínima, d’uns 27 mil euros, que podrien ser fins i tot menys tenint en compte que el pressupost inicial pot anar a la baixa. Pel que fa als terminis, l’alcalde assegura que, si tot va bé, l’obra es podrà adjudicar a finals d’aquest 2018.

 

Actualment, les cases de Sant Miquel, molt disseminades entre elles, s’abasteixen de l’aigua que els proporcionen els pous particulars. Amb el nou projecte, l’aigua del pou passarà per una planta de tractament per repartir-la a bona part del municipi. Les anàlisis confirmen que al pou cedit al consistori hi ha cabal suficient i, tot i que a l’aigua hi ha presència de nitrats, és a nivells molt baixos i dins els límits permesos.

TAGS: pou, aigua

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00