TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 d'octubre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 17:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Durant aquest 2018 la gossera s'hauria d'ampliar en 10 gàbies.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
04/01/2018

La Protectora d’Animals del Pla de l’Estany deixarà de gestionar el servei de recollida de gossos

Arxius d'audio:

 
  •  04/01/2018

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El Consell Comarcal contractarà aquest gener una nova empresa o particular per desenvolupar aquesta tasca i confia que això contribueixi a millorar la gossera, que els darrers mesos ha tornat a ser font de queixes per part de voluntaris.


El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha inclòs al pressupost per aquest any una partida de 25.000 euros per pagar el servei de recollida de gossos abandonats a la comarca. Fins ara, aquesta tasca la feia l’Associació Protectora d’Animals del Pla de l’Estany (Apape), que gestiona la gossera, però darrerament no atenien alguns dels avisos per anar a buscar un gos, especialment de nits o en dies festius. Qui se’n faci càrrec a partir d’ara haurà de recollir els animals abandonats a qualsevol hora arreu de la comarca. A més, ha de disposar d’unes instal·lacions per guardar els animals fins que els pugui traslladar a la gossera.


La recollida de gossos a Banyoles, a concurs


El Consell compta poder convocar el concurs corresponent a curt termini, amb l’objectiu que el concessionari comenci a treballar els primers mesos d’aquest any. El conseller de Medi Ambient, Josep Antoni Ramon, ha afirmat que la contractació d’una segona empresa que gestioni els gossos abandonats es fa amb l’objectiu de millorar el servei de la Protectora.


La Protectora ha tornat a ser font de crítiques


Últimament la gestió de la Protectora ha tornat a rebre queixes per part dels voluntaris. De fet, en el ple municipal de Banyoles del mes de novembre, el regidor d’ICV va fer-se’n ressò. Per tal de respondre-les, Josep Antoni Ramon ha subratllat que el Consell va encarregar un estudi a un veterinari i les conclusions a les que va arribar són que les instal·lacions són correctes i que els animals hi són en bones condicions.


Ampliació pendent


També durant aquest any està previst ampliar les instal·lacions de la gossera (situades al costat de l’abocador de Puigpalter), que passarà a tenir 30 gàbies, deu més que en l’actualitat. D’aquesta manera, es podrà donar una millor acollida als gossos, que el passat 2017 han depassat la capacitat de l’espai i n’han arribat a ser més de 50 en una superfície per 30.
La gossera comarcal del Pla de l’Estany és responsabilitat del Consell Comarcal, que té delegada la prestació del servei a l’Associació Protectora d’Animals del Pla de l’Estany (Apape) a través d’un conveni de l’any 2000. A banda del concurs per la recollida de gossos, diverses entitats banyolines havien demanat que es fes un nou concurs per renovar-ne la gestió, que en els darrers anys ha sigut polèmica.

TAGS: gossera

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)