TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 19 de gener del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Planeta divers

i després...12:30 "Sopa d'estrelles"/ properes notícies 13:30 "Informatiu del migdia"

PLAY
Hora inicial
11:37

Hora final
12:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Els centres han rebut 314 euros en concepte de retorn pels residus reciclats.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
21/12/2017

Els alumnes de Porqueres han recollit 897 kg d’envasos en la campanya prèvia al porta a porta

Arxius d'audio:

 
  •  21/12/2017

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Els centres han rebut 314 euros en concepte de retorn pels residus reciclats i s’estudia dur a terme la iniciativa cada any per incidir en la conscienciació del reciclatge.

 

L’última setmana de novembre, del 27 a l’1 de desembre, les escoles L’Entorn i el Frigolet de Porqueres van dur a terme una campanya de recollida d’envasos. Es van habilitar contenidors i els alumnes van ser els encarregats de recollir i comptabilitzar els kg d’envasos que s’anaven recollint en una iniciativa de conscienciació prèvia a la posada en marxa de la recollida porta a porta al municipi.

 

La proposta va tenir un gran èxit de participació. A l’Entorn es van recollir 732 quilos d’envasos i al Frigolet 165, que suposa un total de 897 quilos d’envasos recollits, pels quals l’Ajuntament n’ha abonat, de forma simbòlica, 314 euros. Aquesta és la quantitat que Ecoembes abona a l’Ajuntament pel servei de recollida en concepte de retorn pels residus reciclats. L’Ajuntament de Porqueres va fer entrega del xec a les escoles el passat dimecres 6 de desembre, en el marc de la Fira d’Hivern. En el cas de l’escola L’Entorn, aquests diners serviran per ajudar a pagar les colònies d’estiu dels alumnes de 6è que, juntament amb els seus pares i mares, han gestionat la recollida.

 

El director de l’Entorn, Josep Galceran, assegura que el principal objectiu del projecte no és l’econòmic sinó involucrar els alumnes i la conscienciació dels avantatges del reciclatge.

 

De fet, després de l’èxit de participació l’Ajuntament de Porqueres es planteja repetir aquesta iniciativa més enllà de la campanya d’implantació del porta a porta i dur-la a terme cada any. Porqueres i Camós seran els primers municipis del Pla de l’Estany que recolliran les escombraries a domicili a partir del mes de febrer.

TAGS: envasos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes, de forma bimensual, de 19h a 20h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)