TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 d'octubre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 17:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Imatge de la signatura del conveni.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
19/12/2017

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha creat un nou servei d’atenció integral al col·lectiu LGTBI

Arxius d'audio:

 
  •  19/12/2017

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El seu objectiu és vetllar per la protecció dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i sensibilitzar la població al respecte.

 

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va signar la setmana passada amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya un acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral (SAI) local per a les persones LGTBI. El nou servei respon a l’aplicació de la llei 11/2014, que té l’objectiu de garantir i vetllar per la protecció dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Aquesta llei és un pas endavant en la millora de les polítiques públiques ja que reconeix la diversitat sexual i de gènere com un element més a tenir en compte per millorar la inclusió social.

 

Algunes de les prestacions que ofereix el SAI són informar de qualsevol tema relacionat amb el col·lectiu LGTBI i atendre incidències i possibles casos de discriminació. En aquest sentit, cal tenir en compte que són demandes que no es poden considerar una infracció administrativa, ni tampoc constitueixen un delicte dins l’àmbit penal ni discriminacions comeses en l’àmbit laboral. Per resoldre la incidència cal intermediar i dur a terme les gestions necessàries per atendre i resoldre el cas. La resolució de la incidència, que ha de ser immediata o en el termini més breu possible, ha de servir també per revisar i, si cal, modificar serveis, protocols i accions de l’administració.

 

Per una altra banda, en el moment en què s’interposa una denúncia per possible discriminació, el servei atén, acull i orienta la persona denunciant, a més d’informar-la de les vies i els procediments que té al seu abast per fer-ne front. En una primera actuació, el servei recollirà tota la informació del cas. Després passarà a valorar-lo i a actuar, en funció d’uns determinats paràmetres.Procés participatiu


El passat dimecres 13 de desembre es va constituir la Comissió LGTBI del Pla de l’Estany, formada per membres del col·lectiu, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Ajuntament de Banyoles i els Mossos d’Esquadra. El seu objectiu és decidir quines són les línies de treball que s’han de dur a terme a la comarca per vetllar pels drets d’aquest col·lectiu, a partir d’una diagnosi de la situació. La comissió aposta perquè la diagnosi s’extregui a partir d’un procés participatiu amb el col·lectiu per conèixer les seves necessitats reals. També s’han fet diverses jornades de formació per a personal administratiu a les quals han participat uns 25 tècnics i tècniques del Consell Comarcal.

TAGS: Consell, servei, LGTBI

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)