TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 de novembre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:10

Hora final
11:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La mostra es podrà veure al Centre Cívic de Porqueres fins al mes de desembre.

Publicitat

Cultura » Exposicions    + d'aquest tema
31/10/2017

El Cívic de Porqueres reivindica l’ús del català popular amb la mostra ‘Català il·lustrat’

Arxius d'audio:

 
  •  31/10/2017

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Al voltant de l’exposició, que inclou 36 il·lustracions minimalistes que representen dites i refranys catalans, s’han organitzat un seguit d’activitats com un concurs, una xerrada divulgativa o visites escolars.

 

‘Català il·lustrat’ és un projecte de la dissenyadora gironina Marta Montenegro que té com a objectiu reivindicar l’ús de la llengua popular i tradicional a través del disseny. Des del Centre Cívic de Porqueres es va apostar per recuperar i ampliar aquest projecte ja existent amb una mostra a l’equipament, al voltant de la qual s’han organitzat tot un seguit d’activitats paral·leles.

 

L’exposició consta de 36 il·lustracions minimalistes que representen frases fetes de la llengua catalana. El responsable del Cívic de Porqueres, Galderic Sanmartí, ha explicat que es tracta d’una mostra interactiva que convida el visitant a participar a través d’un concurs per endevinar quines són les frases fetes i refranys que s’amaguen darrere els dissenys exposats.

 

Una xerrada i implicació de l'Entorn

 

En el programa d’activitats paral·leles també hi ha una xerrada divulgativa a càrrec de l’expert en paremiologia Víctor Pàmies, que parlarà de la vitalitat de les dites i refranys catalans avui dia, incidint especialment en aquells que es diuen al Pla de l’Estany. Serà el dijous 9 de novembre a les 7 de la tarda i servirà com a presentació del Voluntariat per la Llengua del Pla de l’Estany.

 

Paral·lelament, el cicle expositiu també ha volgut implicar els alumnes de l’escola L’Entorn, que hi participaran amb una intervenció artística després de visitar i treballar l’exposició a l’aula. Galderic Sanmartí ha explicat que amb l’exposició ‘Català il·lustrat’ s’han volgut replantejar els cicles expositius a l’equipament, amb mostres participatives i que vagin més enllà de les parets del Cívic.

 

La mostra es podrà veure al Centre Cívic de Porqueres fins al mes de desembre, quan es farà la cloenda en un acte on es desvetllaran les solucions dels dissenys i es farà públic el guanyador del concurs. També es podrà veure el treball fet pels alumnes de l’escola L’Entorn i el Voluntariat per la Llengua.

TAGS: Cïvic, català, il·lustrat

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dijous de 20:00 a 21:00